Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ló mennyire lakik jól a fűvel?

A ló mennyire lakik jól a fűvel?

Figyelt kérdés

Ha van egy dús legelő, és arra ki van csapva, akkor az elég neki? Mennyire lakik jól a fűvel? Vagy igazán el se telíti a gyomrát csak nagyon nagy mennyiség?

Köszi előre is

2012. júl. 17. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekünk legelőn van kint a ló, de attól még kap szénát, lucernát néha szoktunk neki vinni almát, répát. Illetve kukoricát zabot. Nem igazán értek hozzá, mert nem én etetem meg stb, de szerintem nem feltétlen jó neki, ha csak azt eszik.
2012. júl. 17. 20:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha van ideje egésznap legelni, akkor elég lehet neki. De akkor ne várj tőle komolyabb munkát. Heti 1-2 lovaglás. De ahhoz hogy csak azt egyen hektárokról kell beszélni. Csak füvet amúgy szerintem ehet. Ha nem lenne ember akkor mit enne? Jó bekeríteni a legelőre ilyen olyan fát, bokrot. Azt is szívesen csócsálják. Télen viszont mindenképpen kell neki kiegészítés.
2012. júl. 17. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:
kapnia kell minden képpen szénát vagy lucernát,ha munkára van fogva,akkor zabot is.Télen kukoricát,vagy valami műzlit is nyugodtan.De csak a fű nem elég.Ezek mellett még sót is kell kapnia.
2012. júl. 17. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is egész nap legelnek, kisebb nagyobb megszakításokkal, amikor munka van, és kellenek kocsiba. Minimális kiegészítés kell nekik, ahogy tapasztalom. Jó vegyes fű van a telken, ahol vannak, van muhar, porcsin, sb, tehát nem valami gyenge pázsit. Délben itatáskor lökök nekik egy kis szemes tengerit,zabot, de van hogy meghagyják. Még a széna sem kell nekik, ha úgy adódik. Persze télen bent vannak, szénát, lucernát, és csutkát, csutkaíziket kapnak.
2012. júl. 17. 21:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2012. júl. 20. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!