100 l-es aquariumomban egy platti, egy csíkos, zebrahal, egy guppi és két takarítóhal lakik, egy kis csiga is van. Mi lenne a legmegfelelőbb ennivaló nekik? Internetről is rendelhetek? Honnan?
Hát ez így marhára nem jó. Először is az aquarium szó szúrja a szemem, miért nem lehet magyarul leírni, ha már magyarok vagyunk? AKVÁRIUM!
Másodszor, egy darabot csapathalakból NEM tartunk!
- plattiból 1 hímre 3-4 nőstény
- guppiból 1 hímre 5-6 nőstény
- mi az a zebrahal? zebradánió? hát belőle kellene legalább 8 db
- takarítóhalad (ami szerinte ancistrus, illene tudni a nevét), abból épp jó 100 literre 2 db
Szóval jó lenne, ha először rendeznéd a létszámokat. Én 100 literre nem tennék ennyi halat, az egyik csapat mindenképp kiesik. Elevenszülőkből vennék ki egyet, vagy a plattik maradjanak, vagy a guppik. Én a plattikat és a zebradániókat hagynám, meg az ancikat, guppit elfelejteném.
És hogy van halad, ha azt se tudod mivel kell etetni? Most mit esznek akkor? Legmegfelelőbb egyébként az élő és a fagyasztott kaja, a száraz tápok max. heti 2x kiegészítésnek, abból is a jobb minőségűek, és NEM a lemezesek! Sera, Tetra, JBL, Aquatic Nature tápok jók.
Szűrőd van legalább, meg élő növényeid? Hogy indítottad be az akváriumot, mennyit vártál mielőtt jöttek a halak?
Fagyasztott cucc a legegyszerűbb, küklops, artemia, szúnyoglárva, de foghatsz élőt is, vagy tenyésztheted őket.
A halas boltokban általában van fagyasztott, én még sose rendeltem, mert szerintem kiolvadna, meg ki se szállítják.
Növényi eredetű kaja is kell a halaidnak, főtt, vagy forrázott (keménységtől függ) zöldségeket lehet adni, uborka, cukkini, spenót, stb. Az aljzatlakóknak lesúlyozhatod, ha nem akar lent maradni.
Tápból kizárólag minőségieket adjál kiegészítésnek, mert a gagyibbakban semmi tápanyag nincs.
Illetve az algaevőnek kéne egy darab fa, mert szeretik rágni, és kell neki a keményebb rost is.
A férjem inditotta be helytelenül, a megmaradt halakat szeretném életben tartani, ezért kérdezek, olvasok itt. Tudom, hogy a dánió rajban èl, de csak egy maradt meg. Ez viszont élénk, eszik, a guppival és a plattival haverok, együtt úszik velük. Olvastam, hogy a szines-leveles ennivaló selejt, ezért kérdezem, mit adjak. Dobozos, vörösszunyoglárvát kapnak, illetve süllyedős,barna tápot. De a platti nem eszik valami lelkesen:( a többi okés.
Sajnos Balatonfüreden, ahol élünk egyetlen halasbolt sincs! Ezért kérdeztem a netes lehetőségeket.
Valami nekik való száraz eleség, minőségibb akkor melyik legyen konkrétan?
Köszönöm a válaszokat!
Ez egy igen laza körül írás (a halé, és a szűrőé is) ettől akármi lehet.
Eldönteni, hogy jó e, ahhoz pontos gyári adatok kellenek a szűrőről, és legalább egy fénykép a halról.
Eheim szűrő, typ: 2010 810 serie: 11493 Hz 50 W6
Ezt látom a szűrőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!