Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért kell a kezdőknek ló?

Miért kell a kezdőknek ló?

Figyelt kérdés
Bocsi de nem tudom felfogni, hogy aki csak pár éve lovagol (és azt hiszi jól tud menni egy lóval)vagy nem is igazán tud lovagolni, minek vesz egy lovat ráadásul úgy hogy meg se nézeti egy orvossal???? Ráadásul a legtöbb lovas lehet, hogy tud lovagolni de nagyon sok lovardában csak alájuk dobják a lovat felszerszámozva. Szerintetek minek kell ilyen embereknek ló?

2012. júl. 15. 12:48
1 2
 1/13 anonim válasza:
Mert nem tudja, hogy mekkora felelősség egy ló. A vágyai után megy, azok meg azt diktálják, hogy legyen saját lova, akit szerethet és aki csak az övé. Nekem is volt lovam. A mi történetünk sem lett happy end...
2012. júl. 15. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:
39%
Saját lovon jobban tud lovagolni tanulni,nem is beszélve arról,hogy a lónak és a lovasnak kell egy összekötő érzelmi kapocs,hogy összhangban legyenek,nyilván ez egy saját lóval,akivel minden nap találkozik,nem pedig csak hetente háromszor pár órára,sokkal jobban sikerül.Azon kívül jó hobby,meg aztán aki megteheti,miért ne? És te honnan tudod,hogy az ilyenek nem nézetettik meg a lovat orvossal? Ha nem is azonnal,szerintem biztosan ránéz egy orvos a lóra,ha nem is vásárláskor.
2012. júl. 15. 13:24
 3/13 anonim ***** válasza:
Igazából nem az a baj, hogy lovat szeretne, Nagyon sok jó ló van, amit nyugodt szívvel adnák kezdőnek is, főleg úgy, ha mellette oktató, edző, aki segíti a tartásban-ápolásban. Nagyon jót tesz a kezdő lovas fejlődésének egy ilyen állat. Az a baj, hogy nagyon sokan rosszul mérik fel a tudásukat és nem egy tapasztalt, jól nevelt lovat vesznek, hanem olcsón egy viselkedészavarosat, ami aztán a fejükre nő és kész a baj. Ráadásul orvost, tapasztalt lovast sem visznek magukkal.
2012. júl. 15. 14:12
 4/13 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám kezdő inkább béreljen lovat a lovitól, ez most már egyre több helyen elérhető, hogy havi 20-30 ezerért bérbe adnak lovakat, így kb olyan mint a saját ló, csak a bérlő lovagolhatja, viszont a ló ott van a loviban, ahol van oktató/edző vagyis felügyelet mellett tanulhatja meg a lóval való törődést, kialakulhat a felelősségtudat és egy kötődés a lóval, közben meg lovaglást is gyakorolhatja.

Ha látszik, hogy tényleg tud bánni a lovas a lóval, akkor az edző ajánlhatja a saját ló megvételét, és szerintem a jó edző az segít is kiválasztani a legmegfelelőbbet, hisz egy kezdőnek olyan ló kell, amivel kevés a probléma, és kezelhető az állat, persze állatorvossal sem árt megnézetni, tapasztalt lovassal kipróbálni, és SZERZŐDÉST kell írni.

2012. júl. 15. 14:28
 5/13 x) ***** válasza:

Engem igazából nem is ez bánt, hanem hogy a legtöbb ilyen 12-14 éves kislány nem fogja föl hogy azt a lovat még 15 évig nekik kell majd ellátni. Nem gondolnak arra mi lesz majd ha bulizni szeretnének menni, vagy nyaralni a barátaikkal de nem tudnak mert nincs kire bízzák a lovat. Meg ha majd egyetemisták lesznek mit kezdenek vele? Vagy ha a középiskola után rájönnek hogy inkább külföldön szeretnének dolgozni nappali műszakban? És rosszul esik hogy szegény lovat 4-5 év múlva adhatják is el a saját hülyeségük miatt. És általában nem is találnak neki megfelelő gazdát. És akármennyire is mondjuk nekik nem hiszik el még akkor sem ha tapasztalatból mondom.

A második válaszolónak pedig üzenném hogy valószínűleg fogalma sincs róla hogy egy kezdő lovas a "tanulgatásával" hogy el tudja rontani a legjobb lovakat is. Csak nézz meg egy befásult iskolalovat. Meg általában a fejükre is nő annyit babusgatják.

2012. júl. 15. 14:47
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Hát igen, azért nagyon fontos az edző. De talán tényleg az a legjobb megoldás, ha bérlik a lovat, mert akkor ki tudja próbálni, hogy tényleg van-e ereje korán reggel felkelni, hogy ápolja a lovát, hogy kimegy-e hozzá télen-nyáron, hóban-fagyban, akár 15-20 éven keresztül? Hogy nem csak fellángolás-e? Két év alatt ez még nem derül ki és így legalább nem áll majd ott a lóval, hogy "na most mi legyen vele". És ha később annyira a szívéhez nő a ló, és már tudj vállalni a felelősséget, esetleg lehet gondolkodni a megvételén (persze ha a lovardában engedik).
2012. júl. 15. 15:58
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

A második válaszolónak pedig üzenném hogy valószínűleg fogalma sincs róla hogy egy kezdő lovas a "tanulgatásával" hogy el tudja rontani a legjobb lovakat is. Csak nézz meg egy befásult iskolalovat. Meg általában a fejükre is nő annyit babusgatják.

Neked is érdekes erkölcsi érzéked van ám, az nem baj, ha az iskolalaovat kínozza, deha a saját lovát az már igen. Azért abba gondolj már bele, hogy ki is vagy te, hogy eldöntöd melyik állat élete ér többet és melyik kevesebbet... Attól, hogy egy iskolaló szét van verve még nem megengedhető az a hozzállás, hogy nyugodtan lehet tovább rongálni.

Ugyanez vonatkozik a kérdezőre is. Mért nagyobb baj, ha saját lovát veri szét és nem az iskolalovat? Ugyanolyan érzései vannak mind a kettőnek, tanulni meg valamin kell. Edzőt saját ló mellett is lehet alkalmazni, és aki komolyan gondoljaa lovaglást, az fog is. Továbbmegyek, egy saját lóra az ember még jobban is vigyáz. Mindemelett az, hogy valaki kezdő nem zárja ki, hogy orvost, szakértőt vigyen magával lóvásárlásra. Ehhez csak józan paraszti ész kell, de akinek kezdőként az nincs, annak profin se lesz. Harmadszor, az, aki tud lovagolni tud lovat felszerszámozni is, a kettő úgy együtt jár. És ezen a ponton érzem én azt, hogy csak beszólni akarsz, valeszeg azért mert irigy vagy azokra, akiknek kezdő létükre is van lovuk, neked meg évek óta nincs pedig hogy szeretnél... ez a tipikus történet.

2012. júl. 15. 18:24
 8/13 x) ***** válasza:
Már nem azért de hol mondtam én olyat hogy nem baj ha az iskolalovat tönkreteszi? Pont elrettentő példaként mondtam, hogy egyik ló se jusson arra a sorsra mint egy iskolaló, ezért nem való ló a kezdőknek. Csak nyilván meg kell tanulni valahogy lovagolni, ahhoz meg sajnos kell egy ló... de ne tegyen tönkre még több lovat.
2012. júl. 15. 18:52
 9/13 anonim ***** válasza:
uHeló. Nem akarok saját lovat. Meghalnék értük, de nem. Miért? Mert az a ló még minimum 15 évig a nyakamon marad. Hogy megyek el akárhová is nyaralni? Vagy ha egyetemre megyek? Viszem a bőröndömben? Hát tévedés.. Éppem ez rettentett ki a lótartásból, hogy a lovat nekem kell gondoznom 15 évig minimum, és addig számtalan esemény, dolog fog történni, megváltozik az életemben. Nem vagyok bulizós fajta, ez az egy szerencsém. Az "elődeim" mind lovasok voltak a családban, csak sajnos mára én marattam az egyedüli. Azt hiszem anyukámnak az unokatestvérének a rokona is foglalkozott lovakkal, tele van az album régi fekete fehér katonás, lovas képekkel, amikor époen ágaskodik a lóval, vagy épp vágtázik. Szóval az a lényeg ebben a történetben, hogy haláláig foglalkozott a lovakkal, imádta őket, mégsem akart saját lovat. Szóval persze, ha meglepetésnek egy ló lenne, nem dobnám ki az ablakon, de mégiscsak felelősség, és türelem kell hozzá! Én felelek a lovamért, a kapcsolatunkért! Nem adom el a lovam! Na ez kéne , hogy minden lovasban benne legyen. Én meg mem értem, hogy az idősebbek miért nézik le a kisebbeket, amikor lehet, hogy nekik több tapasztalatuk van. :/ Na mindegy. Amúgy meg én 13 éves lány vagyok,mégsem szeretnék lovat. /Mellékesen jelzem mindenkinek, nem kell általánosítani azt, hogy az összes 12-13 éves lovat akar./
2012. júl. 15. 22:26
 10/13 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem azt írtam, hogy a lovardai lovat nyugodtan tönkreteheti, mert nem így van és azért írtam,hogy nem nézeti meg orvossal mert nagyon nagyon sok embert ismerek aki nem nézette még és nemsokára kiderült, hogy a lónak valami baja van. És nem egy béna kezdő vagyok aki, hülyeségeket kérdez, csak kíváncsi voltam az emberek véleményére.
2012. júl. 16. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!