Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mikor mehetek ki terepre?

Mikor mehetek ki terepre?

Figyelt kérdés
Kb hány lovasóra kell egy gyereknek, hogy megtanuljon lovagolni, és ki is mehesen terepre?

2012. júl. 11. 18:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
az a fejlődésedtől függ, hogy hányszor ülsz lovon, az oktatótól is, plusz kell egy megbízható ló, de engem csak úgy vittek ki, ha már önállóan biztonsággal el tudtam a lovat mind 3 jármódban lovagolni, nem volt gond a megállítással
2012. júl. 11. 18:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Heti 1x megyek 1 órát és már ügetésbe tudom irányitani a lovat
2012. júl. 11. 18:22
 3/11 anonim ***** válasza:
mellesleg mióta lovagolsz? kérdezd az oktatód is erről
2012. júl. 11. 18:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Hogy kimehessen terepre, akár néhány óra is elég lehet. Ahhoz hogy megtanuljon lovagolni, több év.
2012. júl. 11. 20:37
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
1 éve lovagolok, múlthéten táborban tanultam meg vágtatni, és 5 nal volt az egész lovastábor, utsó négy napban minden délután mentünk! :) Első alkalommal lépős ügetősre, aztán vágtás, utána is vágtás, azután az utsó napon lépős ügetős, mert mind a 18an oktatókkal együtt kint voltunk! :P De akkor is volt vágta, mert én voltam egy vemhes lóval a legvégén majdnem, csak az edzőm volt hátul egy galopplóval! :D Mondanom sem kell, kiértünk az erdőből egy útra, ahol jobb oldalon kukoricás volt, a ló persze elkezdett makacskodni, az edző leállította, de közben az én lovam elindult vágtába, de nem ám munkavágtába, gyorsabba, de én is sssss-ztem neki, rögtön kapcsoltam, el a csizma, derék meghúz, szár meghúz. :D De közben az összes ló elindult gyors vágtába, aztán kiabálta oktatóm hogy forduljanak el jobbra a kukoricásba, mert utána erdő következett volna. Mi ketten meg kullogtunk hátul :''D Pontosabban 4en a pacikkal együtt :P Aztán utána erről beszéltünk végig :D Meg hogy az másik edzőm is mondta, hogy jaj milyen jók vagyunk, nem esett le senki. xd. És amúgy meg egy kezdő is volt velünk, akit száron vezettek, ő is rajta maradt :) Bnőm, akit táborban ismertem meg, azt mondta, hogy leginkább azért a lányért aggódott, hogy nem esik-e le. Nagyon jó volt! Szóval terepre így is kimehetsz, én ott voltam először terepen :) Ezután tuti, hogy kimegyek rendes edzőmmel is terepre :))
2012. júl. 11. 21:58
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi izgi story :D
2012. júl. 11. 22:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Szívesen :D
2012. júl. 12. 05:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Amúgy az edződtől függ, meg magadtól! Lehet, hogy most kivisz terepre, de általában, nem mindig, az oktatók nem kapkodják el a dolgot, szép lassan"Nem kell sietni" .. Szerintem ha már tudsz vágtázni, úgy, hogy nem esel le, szépen hajtod derékkal e lovat, kiülöd, akkor már lehet, hogy kivisz. :) Erről jut eszembe, lovastáborban volt olyan ló akinek úgy kidobott a vágtája... :D Persze a jó lovas azt is kiüli :) Majd megtanulom :D
2012. júl. 12. 05:45
 9/11 anonim ***** válasza:
5 nap után kivinni terepre? Na, szép... Felelőtlen oktató az, aki 5 nap után kiviszi terepre a KEZDŐ lovast
2014. febr. 1. 17:49
 10/11 anonim válasza:
Én amikor kezdő lovas voltam mindig kimentünk de csak ugy h az edzom fogott vezetőszáron és akkor is csak lépésbe ügetésbe!!
2015. jún. 18. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!