Megevett a lovam egy jégkrémpálcikát, lehet tőle baja?
Utolsó, te ló vagy? :D
A lovak meg tudják emészteni a cellulózt, ui. a vakbelükben van olyan enzim, ami lebontja.
Viszont attól még nem biztos, hogy nem pusztul bele. Ha úgy rágta el, hogy hegyes lett, simán kiszúrhatja a beleit, vagy valahol megakad, fertőzést okoz, kólikát. A legidiótább lótulaj címért viszont nyugodtan jelentkezhet a kérdező, nem fog rossz helyen végezni.
08:30 köszönöm :)
egyébként 25 éves vagyok, és aranyosan nézett, majd megsajnáltam, és megehette azt ami maradt a végére, a pálcikát meg el akartam tőle venni, de nem bírtam, mert addigra megette. De benéztem a szájába, és már ott nem láttam. Ha szerencsénk van, akkor keresztülmegy rajta.
Egyébként ez tegnap délelőtt történt, és azóta semmi baja.
A gyomorsav nem fogja szétmarni, a rostemésztés döntően a vastagbélben zajlik. Egyébként a fában nem csak cellulóz hanem pl. lignin is van ami igencsak nehezen sőt egyáltalán nem emészthető, ezért többnyire az állatok ritkán fogyasztanak fát. Inkább csak a kérgét. Egyébként kb 1 max 2 nap amíg valami végighalad a lovon nyílástól nyílásig ha nem akad meg.
Tartsátok megfigyelés alatt egy darabig.
Azt meg jegyezd meg, hogy semmilyen állatot nem kell megsajnálni mert szomorúan néz, főleg nem kell neki jégrémet meg gulyáslevest adni, Te sem eszel szénát.
Tanulj ebből a butaságodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!