Régen jártam voltig-ra de nemrég belekeztem a lovaglásba.
Minden nagyon jól megy csak az a baj hogy nem tudom kiülni az ügetést ,hogy üljem ki? Na meg a vágtátától is félek, egyszer vágtáztam és majdnem leestem a lóról.Hogyan küzdjem le a félelmemet? Tudnárok adni tanácsokat, esetleg linkelni hasznos oldalakat? És azt is megszeretném kérdezni hogy mennyi idő után lehet menni terepre, és mikor lovagolhatok egyedüfutoszár nélkül? Mi szerint válaszam meg a lovat? Magyarsportló vagy lipicai? Vagy angoltelivért a többin nem engednek.A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Elöször én is így voltam vele aztán megszoktam!Most pedig már egyedül vágtázom!Igaz sokáig tartott de megérte!!Am én is gyávák társaságába tartozom és nem hiszem hogy senki nem félt volna valamitől!:DNe félj le fogod küzdeni!:)Szerintem egy hamar nem mész terepre max.lépésbe vagy egyedül vagy vezetnek!Az egyedül lovaglás meg a tehetségedtől függ!Hogy mennyire vagy összhangba a loval:)Mi szererint válaszam meg a lovat?Ezt nem értem úgy gondolod hogy lovat akartok venni??Mert ha igen akor ezek nem az igazán megfelelőek neked!Inkább félvérek vagy gyugodt természetü lovak!
2012. júl. 2. 21:40
12/21 anonim válasza:
Egy normális edzső nem tudom hol laksz de örkényen ahova én is járok nagyon normális is érti a dolgát.Ezt nem lehet meg mondani mennyi idő még majd mehetsz futószár nélkül is lovon mert kinek mennyi idejig tart válj egyé a loval és ne állj fel hanem kicsit előre a kezed felé ügetés közben mi még nem vágtáztunk de futószáron eltudom indítani a lovat ügetésbe szóval már haladok nagyon rendes aki oktat 1 óra 1500 ft de abba változó hogy mennyit lovagolsz mert elején az oktató nyergeli neked a lovat de a végén te is nyergelheted én 4-5 alkalommal voltam nála és látszik hogy már nyár végére mehetek terepre is :)
2012. júl. 10. 17:38
13/21 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy akkor kell felállnod a nyeregben, amikor a ló az első bal lábával lép
2012. júl. 14. 22:16
14/21 A kérdező kommentje:
köszi
2012. júl. 14. 23:08
15/21 anonim válasza:
Emmasblack, rosszul tudod. Akkor kell kikönnyíteni amikor a ló a külső első lábával lép. jobb kézen valóban a bal lábára, de bal kézen a jobb elsőre kell könnyíteni :)
kedves kérdező! ha jól értem te a tanügetésre gondolsz. nekem 4 év után még a mai napig sem sikerül minden lovon kiülni. a lényeg a laza derék, laza testtartás. a vágtával kapcsolatban mikor először mondta az oktatóm hogy vágtázzak eléggé megijedtem mert nem éreztem magam elég felkészültnek, de nem bántam meg! nagyon tetszett. igaz ha be kell ugratnom a lovat vágtába, előtte még mindig van egy kis félsz, pár rossz élmény (esés) miatt. de nem olyan vészes, bízz magadban és az oktatódban! és persze a lóban :)
2012. júl. 28. 23:30
16/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2012. júl. 30. 12:41
17/21 anonim válasza:
Mindig a belső kézben kell lennie a pálcának :) Csak dőlj hátra, lazítsd el a derekad , húzd hátra a vállaidat , térddel szorítsd a térdtámaszt :)
2012. aug. 8. 12:24
18/21 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. aug. 11. 13:34
19/21 anonim válasza:
ez nem mérvadó,hogy belső kézben a pálca,igaz legtöbb helyen így tanítják de abban a kézben célszerű tartani ahonnan jobban rászorul a ló a pálcázásra. Tarthatod külsőben is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!