Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szabad idomításhoz hogyan...

Szabad idomításhoz hogyan fogjak hozzá?

Figyelt kérdés

lehet veszünk egy 1 éves csikót, amit kocsizásra szeretnénk betanítani. Viszont én meg szeretném emellet kiélni szabad idomító vágyaim :) :D tavaly született egy welsh csödör csikóm, amit idén eladtunk, gyönyörűen fel adta nekem a lábait, le térdelt meg lefeküdt :) de csak úgy hogy fogtam és húztam le vagy hátra a lábát. Ez oké mert enenk is rendkívül örültem, de hogyan tudnák rávenni arra egy csikót hogyha meg adom neki a jelzést akkor lefeküdjön vagy meghajuljon. eggyáltalán milyen jelzést agyak neki? rá kerestem google-n, a 7 játékot adja ki, azt már fel is térképeztem az agyamba, és ahsználni is fogom de ezután mit csináljak ?

csikót mi már tanítottunk kocsizásra szóval azt tudjuk hogy megy :) ráadásul van egy segítönk is :D egy magyar félvér herélt majd vele fogjuk be kocsiztatni :)

de a szabad idomítást szeretném valahogy megtanulni, de google-n tényleg zinte nem találok semmit

még egy abrátnőmet fogom faggatni emiatt de azért örülnék ha kapnék válaszokat :))

2012. jún. 27. 17:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Először is csatlakozással kezd. Attól függ mit akarsz neki tanítani. Ha esetleg mondasz egy példát, akkor leírhatom neked ahogy én csináltam. Utolsó előtti vagyok
2012. jún. 29. 02:01
 12/14 anonim ***** válasza:
vagyis utolsó, nem utolsó előtti
2012. jún. 29. 02:01
 13/14 A kérdező kommentje:

halottam már a csatlakozásról, biztos beválna de városi házunk van, bár nagy a telkünk csak egy nagy karám van a lovaknak (ahol vígan elvannak ;) ) és úgy tudom a csatlakozáshoz meg kör karám kéne nem?

hát én pl arra gondoltom hogy lefektetés, meghajlás( ezeket meg tudom neki tanítani de csak úgy hogy fogom a lábát...) kapáljon a lábával (ezt tudom lehet úgy hogy közben mutatom neki, de hogy veszem rá hogy ő is csinálja ezt?) Barátnőm azt is megtanította a lovának hogy pipázzon , ha ujjával fel mutat :D most csak ezeket tudom példának mondani :)

2012. jún. 29. 15:42
 14/14 A kérdező kommentje:
amúgy ha gondolod tudod küldeni képet :)) (van az udvarról is mekkora helyük van, meg van jó sok a lovakról is :))
2012. jún. 29. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!