Még várjak a lóvásárlással?
Kb fél éve lovagolok.
Az életem a LÓ. Nélkülük semmi lennék.
14 éves vagyok, lány.
Meddig várjak a lóvásárlással? Még körülbelül 1 év? vagy több, vagy kevesebb? Például ez év decemberjében? Vagy ez túl korai?
Nagy álmom válna valóra :D
normális válaszokat.
oké, köszönöm.
a lovardában ahol lovagolok, nekünk kell lovaglás elött lecsutakolni, meg patakaparó meg stb..
Szerintem várj még egy 2-3 évet, amíg tapasztalatokat szerzel. Tudom, hogy nehéz annyit várni, de megéri. Sokkal rosszabb úgy lovat venni, hogy fél éve lovagolsz, alig értesz hozzá, utána meg iszod a levét, mert a fejedre nő a lovad meg elszúrsz vele dolgokat satöbbi.
Ezalatt a 2-3 év alatt úgyis rájössz majd, hogy mennyire gondolod komolyan ezt a sportot, megtapasztalod majd, hogy a randizás mennyire szól majd bele abba, hogy kijárj ugyanúgy lovagolni és legfőképpen rá fogsz jönni arra is, hogy mennyi energiát vagy hajlandó beleölni ebbe az egészbe. Mert lehet, hogy most még mindened a ló, de lehet, hogy később más lesz számodra fontosabb, és akkor teljesen felesleges volt úgymond "kidobni" a lóra a sok pénzt.
A szüleid nyilván támogatni fognak ebben, ha látják, hogy nemcsak egy tini hóbort ez, hanem komolyan veszed az egészet, de ha eddig pl nem beszéltél velük erről, akkor előbb kérdezd meg őket, hogy ugyan van-e havi sacc/kb 50-60 ezer forintjuk feleslegesen, mert a lovat nemcsak megvenni kell, hanem tartani is. Természetesen az is nagyon fontos, hogy random elő tudjatok venni minimum 2-300 ezret, mert ha ne adj isten baj történik a lóval, kólikázik, vagy lábsérülése lesz, akkor nagyon mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába.
Úgyhogy szerintem várj ezzel minimum 2 évet, szerezz lovastapasztalatot, és ha minden jól megy, akkor vetess magadnak egy lovat. ha elég elhivatottság van benned, akkor az egyetem/fősuli sem fog bezavarni a lovaglásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!