Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Még várjak a lóvásárlással?

Még várjak a lóvásárlással?

Figyelt kérdés

Kb fél éve lovagolok.

Az életem a LÓ. Nélkülük semmi lennék.

14 éves vagyok, lány.

Meddig várjak a lóvásárlással? Még körülbelül 1 év? vagy több, vagy kevesebb? Például ez év decemberjében? Vagy ez túl korai?

Nagy álmom válna valóra :D

normális válaszokat.

2012. jún. 27. 00:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én azt javasolnám h várj még. Ha már egy problémás lóval is elbologulsz, terepen, pályán egyaránt, akkor igen, mehet a sajnát ló. otthonra csak akkor, ha dolgoztál már lovardában...
2012. jún. 27. 10:22
 12/23 anonim ***** válasza:
Figyelj egy ló nagyon költséges patkolás ,körmölés istálló legelő kell neki meg stb de ha ezek már megvannak biztosan és tényleg kell akk szerintem vehetsz.De nem tom mennyire értesz az ilyenekhez.Az is fontos De ha minden felszerelés megvan szükséges hozzáértéssel rendelkezel akk lehet.
2012. jún. 27. 10:41
 13/23 x) ***** válasza:
"De ha mégis, akkor el lehet adni." Na ez a mondat mindent elárul arról, hogy neked bizony még nagyon korai lovat venni.
2012. jún. 27. 11:01
 14/23 anonim ***** válasza:
Igen. Először változtass a hozzáállásodon. Fél év lovaglás még semmi. Végülis azt is mondhatnám ha van pénzetek vegyetek egy lovat. Gondolom akkor úgyis lovardában lenne és lenne szakértő ember aki gondozza. De nem egy olyan lóval találkoztam a lovardában, akit felelőtlenül megvett a gazdája lovastudás nélkül és a ló szinte mindenkivel elment csak a gazdájával nem, mert tudta, hogy még nem elég tapasztalt hozzá. Volt egy ismerősöm akinek vettek lovat a szülei fél év lovaglás után. Elrontotta a csaj mert nem értett hozzá. Elvitték átlovagoltatni. Megint jó volt pár hónapig, amíg el nem rontotta. És kezdődött az egész előröl. Eszükbe nem jutott, hogy a csajnak kéne még tanulnia lovagolni. Meg aztán, ha annyi pénzetek van, bérelhetsz is lovat, ami közelebb áll a hozzáállásodhoz. Mert ha azt megunod akkor nem fizeted többé a bérlést és nincs vele gond. Az se drágább, mintha saját lovat tartanál bértartásban.
2012. jún. 27. 13:31
 15/23 A kérdező kommentje:

oké, köszönöm.

a lovardában ahol lovagolok, nekünk kell lovaglás elött lecsutakolni, meg patakaparó meg stb..

2012. jún. 27. 13:46
 16/23 anonim ***** válasza:

Szerintem várj még egy 2-3 évet, amíg tapasztalatokat szerzel. Tudom, hogy nehéz annyit várni, de megéri. Sokkal rosszabb úgy lovat venni, hogy fél éve lovagolsz, alig értesz hozzá, utána meg iszod a levét, mert a fejedre nő a lovad meg elszúrsz vele dolgokat satöbbi.

Ezalatt a 2-3 év alatt úgyis rájössz majd, hogy mennyire gondolod komolyan ezt a sportot, megtapasztalod majd, hogy a randizás mennyire szól majd bele abba, hogy kijárj ugyanúgy lovagolni és legfőképpen rá fogsz jönni arra is, hogy mennyi energiát vagy hajlandó beleölni ebbe az egészbe. Mert lehet, hogy most még mindened a ló, de lehet, hogy később más lesz számodra fontosabb, és akkor teljesen felesleges volt úgymond "kidobni" a lóra a sok pénzt.

A szüleid nyilván támogatni fognak ebben, ha látják, hogy nemcsak egy tini hóbort ez, hanem komolyan veszed az egészet, de ha eddig pl nem beszéltél velük erről, akkor előbb kérdezd meg őket, hogy ugyan van-e havi sacc/kb 50-60 ezer forintjuk feleslegesen, mert a lovat nemcsak megvenni kell, hanem tartani is. Természetesen az is nagyon fontos, hogy random elő tudjatok venni minimum 2-300 ezret, mert ha ne adj isten baj történik a lóval, kólikázik, vagy lábsérülése lesz, akkor nagyon mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába.

Úgyhogy szerintem várj ezzel minimum 2 évet, szerezz lovastapasztalatot, és ha minden jól megy, akkor vetess magadnak egy lovat. ha elég elhivatottság van benned, akkor az egyetem/fősuli sem fog bezavarni a lovaglásba.

2012. jún. 27. 14:28
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag a szüleid mindenben támogatnak, és van egy jó edződ vagy oktatód aki tud neked szintén mindenben segíteni, akkor nem kell várnod. :)
2012. jún. 27. 14:47
 18/23 anonim ***** válasza:
12%
Én is nagy lovas vagyok!;)Ha a szüleim megengednék biztos lenne lovam !Sajnos nekem nincs lovam de azt mondom hogy vegyetek lovat mert ha nincs is tapasztalatod szépen lassan bele tanulnál!;)Amúgy az irigykedöknek mondom hogy ha ő nekik lenne lehetöség hogy kapjanak egy/vagy még egy lovat 100% hogy elfogadnák!!!
2012. jún. 27. 18:52
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem lesz hasznos a válaszom de utolsó! (meg azok akik folyton azt fújják hogy irigykedünk) Van lovam, és nem akarnám, hogy még egyet vegyenek. És nekem is folyton eszembe jutott, hogy milyen jó lenne ha lenne lovam. 10 év után kaptam meg a lovam. Visszagondolva örülök neki, hogy nem előbb és annak is örülök, hogy senkinek nem jut eszébe, hogy van lovam már nem kell edzőhöz járnom. Pedig kettőhöz is járok. Úgyhogy én tapasztalatból mondom és nem irigységből, hogy nagyobb lesz az öröm és a felkészültség ha vár vele. Megkérdezte a véleményünket, mi meg elmondtunk neki. Majd ő eldönti mit fogad meg és kit gondol irigynek.
2012. jún. 27. 22:12
 20/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kéne oltogatni a kérdezőt. én négy éves korom óta akartam magamnak lovat, és igenis vettek nekem telefont, mindenféle állatot, és 15 évesen megkaptam a saját lovam, mai napig imádom, és megdolgozok azért itthon is, a suliban is, hogy megtarthassuk. Anyáék belátása szerint, sokkal jobb hatással van rám a ló, mint bármilyen elfoglaltság, pl hogy 16 évesen inni mennék a barátaimmal, helyette a lovammal vagyok, és nem kurvulok mint más 16 éves. Barátom van másfél éve, és tökéletesen megvagyok, tudok tanulni ellette, jó tanuló vagyok, a barátommal is eleget tudok lenni, és a lovammal is. Ha beteg vagyok, akkor is kijárok hozzá, dédelgetni, lekefélgetni, télen is, mikor nem lovagolom, mert hiányzik, és igenis törődök vele, mert imádom. Ha van pénzük eltartani, vegyenek lovat, mert mindenkire jó hatással van. Az én szüleim imádják a lovunkat, oda vannak érte, és mindig nagyon aggódnak, mikor sebei vannak, mert csipkelődnek a lovak. Szóval kedves kérdező, ha elég jól tudsz lovagolni, eleget tudsz a lovakról, és felelősségteljes vagy, akkor hajrá :)
2012. jún. 28. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!