Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Alap edzésben ha nincs vágta...

Alap edzésben ha nincs vágta az baj?

Figyelt kérdés
Minden nap lovagolok a lovamon és attól félek hogy vágtában elvisz.Mármint azzal meg is tudnék bírkózni,csak a kertünkben nicns kerítés az egyik oldalon,szóval ha leesek vagy kivisz akkor átmegy a szomszédhoz. (arról az oldalról kb 1km-ig nincs kerítés) és ezért csak heti 3-4x ha vágtázok vele egy keveset. ha jól megy akkor többet.jön hozzám egy edző majd, szerintetek mondjam neki,hogy alig vágtázok vele és hogy miért ? mit javasoltok?

2012. jún. 25. 23:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Természetesen mondd meg neki!

Nem az a baj, h nem vágtázol, hanem az, amiért nem vágtázol.

Nem jó az, ha az ember fél/tart a saját lovától. Próbáld edzés előtt lefutószárazni, egyébként meg ha "csak" nem tudod visszafogni, akkor vágtázz vele addig, még meg nem akar állni, és utána még tartsd vágtáan pár körön át. Menj természetesem mindkét kézre.

Boxban vagy karámban van egyébként a ló?

Mondjuk én 1 nap pihenőnapot hagynék neki.

2012. jún. 26. 09:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Én terepen lovazok, ott aztán tényleg nincs kerítés. Régen vitt a lovam mint szél a szaros papírt, mert ügetni nem nagyon akart, hanem egyből vágta és nehéz volt megfogni, nem is mertem vele egy darabig menni. De aztán egyszer csak elengedtem, hagytam futni, aztán egyre jobban sikerült megfogni. Ha érzed, ha el akar vinni fogd körre és addig lassítsd, míg meg nem áll.
2012. jún. 26. 11:07
 3/10 Mailerdeamon ***** válasza:
Jobban meg kell alapoznod a vágtamunkát, mint ahogy eddig tetted. Végezz több idomtómunkát, hogy a ló 100%-bn kontroll alatt legyen, ebben az edző is segítségedre lesz majd.
2012. jún. 26. 12:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Ma is lefutószáraztam kb. 30 percet. Utána jobb kézen nagykörből kivitt,amikor lovardát lovagoltam akkor meg néha megindult. Az edző azt mondta hogy rakjak rá orrféket meg ha jön hoz kikötőt. Szerintetek az segíteni fog ?
2012. jún. 26. 13:29
 5/10 anonim ***** válasza:

igen, az valamennyire segít, de csak ideiglenes megoldás.

Mégg esetleg a martingál is szóba jöhet, bár attól nem tudod jobban irányítani, terepen segíthet megfogni.

Néha üljön rá esetleg az edző is.

2012. jún. 26. 17:22
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
Rakhatnátok valamit kerítés helyett, legalább kifeszített kötelet, vagy valamit, ami egy kicsit "megfogja"... Vagy ha kimész, akkor legyen kint veled valaki, aki szükség esetén megfogja a lovat. Az edző természetesen fog segíteni...
2012. jún. 26. 21:59
 7/10 Mailerdeamon ***** válasza:
A kikötő nem megoldás lovaglási problémára, előbb-utóbb úgyis le kell venned és csak rosszabb lesz a helyzet. Jó lenne tudni, hogy pontosan mit csinál a lovad és te mit csinálsz, hogy tudjunk segíteni. A legjobb lenne azonban, ha egy jó lovas (akár edző, akár nem) személyesen segítene neked - mert az, hogy tegyél fel kikötőt nem segítség, sőt.
2012. jún. 27. 14:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Szerintem az edző tudja mi jó a lónak,főleg az én lovamnak,mert ismeri,szóval ha 1-2x rárakjuk a kikötőt nem lesz semmi baja.Még ha egy rövid időre is felrakjuk. Amúgy nem azért félek,mert elvisz,hanem ha leesek átmegy mindenen,és a franc sem tudja hol van legközelebb kerítés.

Amúgy bátorságot vettem az elmúlt 3 napban a vágtára összpontosítottam. Itt volt barátnőm és futószáron kezdtük,mára egyedül szépen megy.Legalábbis szebben. Tudom hogy lehetetlenség hogy ennyit tanuljon,de nem siet sehova. Előtte nem futószárazom. Lehet hogy többet vágtázok,így nem idegeskedik.ez hiányzott neki ?

2012. jún. 30. 20:55
 9/10 anonim ***** válasza:
A megoldás egyszerű, azon az oldalon, ahol nincs kerítés leütsz pár karót, kihúzol rá valami széles műanyag (közmű) szalagot, vagy két sorban fehér villanypásztor zsinórt és ha esel akkor a ló nem fog azon kimenni. Áram nem kell bele, csak lássa jól a ló, hogy arra nem mehet. Ez kb max 2 órás meló, és akkor nyugodtan vágtázhatsz, ha elhagy akkor sincs gond, mert a fő aggódalmad megoldódik.
2012. júl. 1. 20:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Erre már én is gondoltam,csak nem tudtam hogy mivel. De ez is megoldódott,köszönöm mindenkinek :)
2012. júl. 5. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!