Valakinek van valami ötlete?
Van egy 3 és fél éves csikó, amit én kezdtem el belovagolni tavaly nyáron. Egész nyáron foglalkoztam vele, tényleg 0-ról kezdtük, őszre eljutottam addig minden segítség nélkül, hogy a ló egész szépen ment lovas alatt, jól reagált csizmára, szárra, nagyon jó fejű, jó indulatú kis ló volt, egészen addig, ameddig a gazdája kölcsön nem adta másoknak falunapra.. és szétrúgták az oldalát, meg verték, ha nem úgy ment, ahogy ők akarták.
Ezután én még párszor ültem a lovon, végig ugrált, bakolt, odavágott a földhöz.. Télen nem lehetett menni hozzá, év közben pedig nem volt rá időm bizonyos okok miatt. A paci teljesen elidegenedett, félt mindenkitől.. hogy nyerget rakjak rá újra, szinte lehetetlennek tűnik. De voltam nála megint, 3 napja is, jött oda, bújt, csikója is született :/, és most kezd megint az emberek felé fordulni.. vagyis egyenlőre csak engem tűr meg. Szóval az lenne a kérdés, hogy van-e valakinek tippje, ötlete, hogy mit lehetne kezdeni vele, mármint, hogy újra lehessen lovagolni?
Arra gondoltam, hogy még pár hétig csak kijárok hozzá barátkozni, meg hogy teljesen elfogadjon, és akkor szép lassan építek erre valamit.
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Azt amit legelőször csináltál. Bár nem látom a lovat, így elég nehéz bármit is mondani, de valószínűleg olyan állapotban van mint amikor először kezdtél el dolgozni vele. Sajnos megint 0-ról kéne kezdened mindent. Tedd azt amit a kezdetekkor, így talán hamarabb feljönnek a ló emlékei arról, hogy nem mindenki akarja bántani. Szépen fokozatosan, lépésről lépésre taníts meg neki újra mindent. Ez sajnos elég hosszú idő lehet, de remélem sikerül majd. :)
A gazdájával pedig meg kellene beszélned a dolgot, hogy ne adja oda a lovat csak úgy akárkinek ha egy rendesen belovagolt, jóindulatú, szépen dolgozó lovat szeretne.
Köszönöm szépen! Remélem, hogy sikerülni fog!
A gazdájával pedig már sikerült megbeszélni a dolgokat szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!