Erről mi a véleményetek?
Szegényt leadná vágóra... Nem értem az ilyen embereket!? Ő nem társként tekint egy lóra? Vajon a kutyájától is így megszabadulna, ha beteg lenne?... :(
Sajnos nem ő az egyetlen.
A hirdetéssel kapcsolatban azt sem értem, hogy "csak tenyésztésre" na de sánta és kehes, egy ilyen lovat senki ne akarjon már tenyésztéssel terhelni.
Hááát, láttam már a környéken, aki disznót sétáltatott. :D Elég vicces volt, alig akartam hinni a szememnek, de végül is nagyon aranyos volt!
Természetesen abban tökéletesen egyetértek, hogy aki 13 év után vágóra vinné a lovát, az szégyellje magát. És főleg szégyellje, mert hagyta, hogy beteg legyen, talán a sántasága is a rossz bánásmód következménye. :(
Lehet hogy most szívtelennek fogok tűnni, de remélem érthető lesz az álláspontom.
Szóval.. nem tudom mennyire vagytok otthon a magyar gazdaságban, de tény, hogy a lónak nincs piaca itthon, tehát eleve nehéz eladni egy lovat.
A másik: kevés olyan ember / család van aki megengedhet magának egy lovat. Azért valamit csak ennie kell, hely kell neki és idő. Van aki megengedhetné magának, csak ideje nincs rá.
És sajnos ha a gazdája már nem tudja (nem akarja) tovább ellátni a lovat, és megfelelő vevőt sem talál rá, akkor kénytelen vágóhídra adni, nincs más út.
Egy sánta, kehes lovat pedig eleve nem nagyon akar megvenni senki.
Természetesen ettől még ELÍTÉLEM a vágóhidakat, sosem adnám a lovamat vágóba, de sajnos nem mindenki teheti meg hogy a legjobb helyre adja el a lovát. Sajnálatos, de azt hiszem az nem javít a helyzeten ha szidjuk az ilyen embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!