Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ti mit csinálnátok ha a ló...

Ti mit csinálnátok ha a ló nem vágtázik alattatok?

Figyelt kérdés
6 éve kezdtem el lovagolni, egy évet kihagytam kéztörés miatt, most 11 vagyok.Vágtánál a ló minden erőfeszítésem ellenére csak rúg, de nem ugrik be. Mit tegyek?

2012. máj. 25. 10:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
"rugdosni és pálcázni" ???????? Te biztos nem állatszeretetből tartasz lovat.
2012. máj. 25. 16:24
 12/27 anonim ***** válasza:
Hát, reméljük, hogy csak poénból írta!
2012. máj. 25. 18:29
 13/27 anonim ***** válasza:
83%

Létezik olyan, hogy pálcasegítség, persze nem azt jelenti, hogy izomból rá kell húzni a lóra, de meg lehet pöccinteni, hogy jobban figyeljen, ösztönözve legyen.

Feljebb leírták a helyes beugratást, tehát alkalmazni kell a segítségeket, esetleg lehet kicsit erősebb a csizma és ezt támogatja a finom pálca is.

2012. máj. 25. 18:52
 14/27 anonim ***** válasza:
80%
Az én oktatóm mindig azt mondja, hogy "pálca, pálca, PÁLCA! ÜSD MÁR MEG!"! Gondolom mondanom sem kell, hogy nem ütöm meg. Azóta megy is alattam a ló, a verős gyerekekre meg rá se bagózik. Sajnos nincs lehetőségem lovardát váltani, nincs más a környéken. :(
2012. máj. 25. 18:57
 15/27 anonim ***** válasza:
30%
Mert rohadtul nem vagy vele határozott, és ezért leszarja, hogy mit akarsz tőle. 1 évet kihagytál 1 kéztörés miatt? Na mindegy. Szóval amint rúg, húzzál rá egyet a farára. Aztán szed össze azokat a szárakat és jó rúgjál bele az oldalába. Ha nem ugrik be, szedd vissza. Következő sarok. Ha kirúg beugratáskor akkor csizma mögé egyet pálcával. Kizárt, hogy erre ne ugorjon be. Csak a rugdosásnak mindig legyen következménye.
2012. máj. 25. 20:32
 16/27 anonim ***** válasza:
36%
Előző vagyok. Ha ő nem sajnál és kénytelen téged is kockára tenni, akkor te se egy puszit adjál rá, vagy egy piszkálást. Hanem igenis tanulja meg, hogy az van amit te akarsz, különben sose történik az amit akarsz. Vannak érzékeny lovak akinél egy pöccenet elég, ha az én lovamat pöckölgetnéd, magában röhögne, de még ügetésbe se tudnád elindítani. Szóval nem agyon kell verni a lovat, de következetesnek és határozottnak kell lenni. És ettől még szeretheti valaki a lovat, csak mellette tudja, hogyan kell normálisan bánni állattal aki téged sem tisztel.
2012. máj. 25. 20:35
 17/27 anonim ***** válasza:
69%

Miért, mi baj van a pálca segítségekkel? Nem hiszem, hogy az első úgy értette, hogy szétcsapkodni a lovat, de már mindenki rögtön úristen, hogy képzeli hogy pálcát használ...

Szerintem semmi baj nincs a pálcával ha ésszel használja az illető.

2012. máj. 25. 23:47
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Na itt a baj! Arra a válaszolóra értem, akinek az edző mondja, hogy használja a pálcát, ő meg épp azért sem. Hogy miért? Határozatlan vagy, és ez nem azt jelenti, hogy agyon kellett volna ütnöd azt a szegény lovat pálcával, hanem hogy nem csoda, hogy nem megy a ló neked, ha nem hajtod rendesen előre. Bizonytalan vagy, buta és határozatlan. A lovad sem fog tisztelni, mert érzi rajtad ezeket. Valószínűleg mindenben ilyen vagy. Olvass kicsit a lovak ménesbeli szerepéről, és a ragsorról. A vezérkancát követik, aki a főnök a ménesben. Neked is annak kell lenned! A lovak világa csöppet sem olyan érzékeny, és gyengéd, mint amilyennek te azt gondolod. Ha kell, akkor rúgnak, harapnak, csapdosnak...
2012. máj. 27. 04:38
 19/27 anonim ***** válasza:
71%

Hé! Azt nem mondtam, hogy nem megy a ló alattam, éppen ellenkezőleg! Azt meg kikérem magamnak, hogy buta vagyok! >:[

Egyébként nem arról van szó, hogy kicsit megcsípni a pálcával, mert azzal nem lenne baj. Itt ütni kellene, ha kell-ha nem. Arra meg nem vagyok hajlandó, hogy ok nélkül bántsam!

2012. máj. 27. 09:56
 20/27 anonim ***** válasza:

A pálca SEGÍTSÉGnek az a lényege, hogy a többi, megfelelően adott segítségnek nyomatékot adjon. Tehát, el kell kezdeni rendesen beugratni, félfelvétel, belső állítás, derék meghúzás, és ezzel együtt a pálca, ha várható, hogy nem fog elindulni. A pálca elhagyásával is lehet problémákat fokozni, eltompul a ló oldala, és egyre kevésbé fog reagálni a segítségekre. Persze ugyanígy a felesleges pálcázás is káros.

Szokott az is segíteni, hogy kiskörből indítani a vágtát, de ezt csak a kezdeti nehézségek áthidalására ajánlanám, a cél az lenne, hogy egyenesben korrekt módon be lehessen ugratni.

2012. máj. 28. 02:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!