Ha lovász szeretnék lenni, akkor érettségi után milyen sulit/képzést kell elvégeznem?
Lótartó-tenyésztő OKJ, de egy Lovastúravezető-ivel szerintem többet érsz.
Amúgy azt tudnod kell, hogy a lovászok elég keveset keresnek és rengeteget kell dolgozniuk, sokszor be sincsenek jelentve, vagyis feketén dolgoznak, ami később nagy problémát jelenthet (azokat a munkával töltött éveidet nem számolhatod el sehova). Sokszor munkaszerződést sem adnak és bármikor kirúghatnak. Külföldön talán meg lehet belőle élni, de ott is a maximumon túl kell nyújtani és onnan is különösebb indok nélkül hazaküldhetnek.
Én is ez akartam lenni anno, vagy bárki aki lovakkal foglalkozik, de emellett igényem van a kényelmes életre is, ráadásul a párválasztásnál is hátrány lehet, főleg, hogy a legtöbb lovászmeló bentlakásos. Én most arra gyúrok, hogy a diplomám után munkát szerezzek és ha egész magasra jutok, akkor veszek egy két lovat magamnak otthonra, azokkal elleszek.
Ne akarj lovász lenni, mert nem kimondottan a lovakkal foglalkozik. Azon kívül, hogy behozza őket a karámból, és max lecsutakolja őket, HA megkérik erre, de a legfőbb dolga a takarmányozás, az almolás és az istálló tisztán tartása. Meg pályakarbantartás.
Elég kevés fizetést kapnak egész napos melóért, és kevés a szabadnapjuk is, ahogy az első írja sokszor bentlakásos a munka, szóval még csak a hétvégék sem szabadok.
Inkább végezz el egy edzőit vagy egy lovastúra vezetőit, ha ennyire lovazni szeretnél, de itthon ezekből sem igazán lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!