Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Jó helye lesz neki?

Jó helye lesz neki?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz lovam. Nem otthon tartanánk, hanem a nyaralónkba, mert szerintem ott jobb lesz neki.

Ezek lennének:

- Természetben van, egy nagy kertes udvarral

- Rengeteg fű

- Boksz, ahol széna van, víz, szalma, minden cucca.

- Amikor nem vagyunk otthon, akkor a szomszédok farmján lenne, akiknek van mindenféle állatuk.

- Minden héten három napot kinn lennénk vele, plusz szinte egész nyáron.

Még egy kérdésem lenne: Milyen fajtát válasszak? Nem muszáj fajtisztát, csak az a lényeg, hogy jó terepló legyen, tudjak vele ugratni. Meg hogy felnőtteket is elbírjon.

Csak rendes válaszokat légyszi! Nagyon köszönöm!

2012. máj. 5. 13:38
 1/5 anonim ***** válasza:
63%

A nyaraló jó lesz neki.

Feltéve ha rendszeresen kimész hozzá. 3-5 alkalom. Van ott más ló?

Uncsizni fog h ha nincs más paci.

Ajánlom: félarab, gidrán, angol telivér

[link]

Ezt nézd meg!

2012. máj. 5. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem amit az előző linkelt Ozora apucival, az nem biztos, hogy egy vidéki nyaralóba lenne való tereplovacskának meg felnőttek lovagoltatására...

A helyedben egy robosztusabb lovat néznék, mondjuk egy sodrottat, például Őt:

[link]

-Fontos, hogy a legelőn ne legyenek a földben lyukak, mélyedések, sem buckák, nagy kövek, vagy szemét! A te dolgod azt is ellenőrizni, hogy nincs-e a legelőn lovak számára mérgező növény.

-Önitatója legyen!

-Három nap az nagyon kevés, ha már saját lovunk van akkor heti 5 napot MINIMUM illik kint lenni nála, rendesen dolgozni, edzeni, lovagolni!

"Fajtatiszta"??? Ezek nem kutyák! Maximum "tisztavérű" avagy "nem tisztavérű" létezhet, de ha már ilyan alapfogalommal nem vagyunk tisztában akkor nagyon megkérdőjelezném a lovakhoz való értésedet...

2012. máj. 5. 14:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Első: Köszönöm! Második: köszi, egyébként értek a lovakhoz, 7 éve lovagolok, és tudom, hogy a földbe nem lehet lyuk, nincs is, megnéztem a legelőt, nincs mérgező növény, és önitatója is lesz. Egyébként nem tudok három napnál többet kinn lenni nála, max még néhány délután. (3 nap az azt jelenti, egész nap, kinn is alszok). Aműgy meg tudom, hogy tisztavérűnek / nem tisztavérűnek hívják, csak azért írtam fajtisztát, mert előtte is fajtát írtam, ,, milyen fajtát válasszak? Nem muszáj fajtisztát" és nem akartam keverni, hogy esetleg aki nem tudná, az is értse. (mert van, aki ilyen alapot nem tud!) Szóval nem vagyok tapasztalatlan. Köszönöm a válaszokat, továbbiakat is várom!
2012. máj. 5. 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Jó lesz neki.. de kicsit többet kéne vele dolgozni.. ;)

Ja és minden ló fajtiszta mert ló fajú.

A fajta (pl: lipicai, gidrán stb) nem biztos.. ;))

2012. máj. 5. 14:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó: sokat fogok vele, egy héten néhány délután, és egy héten három napot( reggeltől estig) kinn leszek vele, és terepre megyünk, vagy dolgozunk, de nyáron viszont mindennap nála leszek:)
2012. máj. 5. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!