Parelli módszer vélemények?
A Parelli módszer az, amivel érdemes lehet kezdeni a természetes lókiképzést, ad egy jó alapot, de onnantól kezdve (parelli 7 játék) szerintem minden szabadidomítós egy kicsit saját magára és a lovára formálja az egészet, valamiből elvesz, hozzáad, és így lesz tökéletes.
Magáról a parelli módszerről az a véleményem, hogy tényleg nagyon jó alapot tud adni, a semmiből el lehet jutni egy bizonyos szintig, ahonnan aztán autodidakta módon lehet továbbfejlődni a lóval együtt.
Köszi a válaszokat!
A mai napon el is kezdtem a gyakorlást. :) Ebben a módszerben jutalmazzák a lovat valamiféle jutalomfalattal??
Hasznos szerintem és fiatal csikóknál remek alapozás lehet a későbbi klasszikus kiképzéshez. Pl csikót már lehet kötőfékkel lovagolni, akár terepen is, és ezután következne a klasszikus zablás, lekötéses futószárazás, majd a zablás lovaglása és továbbidomítása a lónak.
Jutalom falat nincs, az a kliker-es módszernél van, ami kutyáknál is megy. Én simogatással és sose paskolással jutalmazom a lovat.
Én olvasás helyett ajánlanám egy kurzus felkeresését valami ismertebb névnél. Igaz nem olcsó, de segítenek elindulni és ha a későbbiekben is segítség kell, akkor választadnak a kérdéseidre.
Igazából még DVD-kből lehetne tanulni, de minden ló más és más, így nem árt ha van melletted egy instuktor, akinek nagyobb tapasztalata van.
Hasznosnak nem mondanám, inkább jó időtöltés és egy fajtája a kapcsolatépítésnek.
Kell hozzá: Egy birka ló akivel bármit meg lehet csinálni, , csomózott kötőfék, parelli vezetőszár, és parelli ostor vagy mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!