Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyivel olcsóbb a rideg...

Mennyivel olcsóbb a rideg tartás, mint a hagyományos?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy mennyivel olcsóbb a rideg tartás, mint a hagyományos, hogyha mindent az elején kezdek, tehát istállóépítés, a kertet körbekeríteni stb..? Illetve hosszútávon melyik olcsóbb? És persze melyik jobb a lónak?

Hagyományos alatt azt értem, hogy istálló, meg legelő meg stb..

2012. ápr. 19. 16:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs "hagyományos" lótartás, pontosan tudni kéne, hogy mit értesz alatta. Bokszor tartás úgy, hogy a ló csak néhány órát van a karámban naponta? Vagy félrideg tartás? Nappal a karámban este az istállóban, nyáron pedig fordítva. Az is számít, hogy melyik, hol? Bértartás? Vagy mindent otthon?

Bár igazából minden szempontból a rideg tartás a legolcsóbb, csak télen kell komolyabban odafigyelni a takarmányra, hogy elég legyen.

2012. ápr. 19. 18:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem vagyok nagy lovas, csak ezek a kérdések merültek fel bennem. Úgy gondolkoztam, hogy egy nagy legelő, plusz valami kis építmény, amibe be tud állni rossz idő esetén, illetve télen éjszakára az istállóba csukni.
2012. ápr. 19. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Hm, hát ezt "háromnegyed" ridegnek hívnám, ha hivatalosan nincs is ilyen :D

A korrekt istálló, legelő, itató, a legelőn a beálló, az istállóban az áram, víz bevezetése és az építés sem kevés pénz és munkaerő, de csak egyszer kell megcsinálni és hosszú távon nagyon nagyon gazdaságos. Bértartásban néhány hónap alatt elkérik azt a pénzt amiből otthon a lónak a teljes környezetét akár 50 évre fel tudod építeni a következő lópopulációknak is :)

2012. ápr. 19. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálam 2 ló van, kb. fél hektárnyi karám, de éjszakára bezárom őket egy kisebb részre. Széna folyamatosan van előttük, kb. 3 nagy, négymázsás bála fogy el egy hónapban. A belső részről naponta összegyűjtöm a trágyát, a karámban időnként szétgereblyézem. Bent egy beállójuk van, onnan is időnként kell ganézni. Az istállós tartás annyival drágább, hogy pár körbála szalma is elfogyna saccra havi kettőt mondanék, az kb. 5000-el dobja meg az árat, viszont sokkal több meló van vele. Így nekem dokival, körmöléssel, vízzel, villannyal, szénával, zabbal kb. havi 30e a két ló tartása.
2012. ápr. 20. 08:30
 5/5 anonim ***** válasza:
A félrideg tartás nálunk egy tizessel olcsôbb, mint az istállós/boxos.
2012. ápr. 22. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!