Most kezdtem el lovagolni tanulni úgy egy hete és, hogy a vágtát hanyadik órán fogjuk tanulni?
"Lassan járj, tovább érsz"... ezt remélhetőleg az oktatód is tudja. A lovaglásban nem az ügetést, vágtát nehéz megtanulni (főleg nem futószáron), hanem a ló irányítását! Egyedül (nem osztályban, felvezető lovassal). Én lassan 28 éve lovagolok... ez nem azt jelenti, hogy tudok is (Te akkor nem esel le a lóról, ha az nem akarja!) de annyi negatív tapasztalatom volt lovasiskolákkal, hogy soha nem lovagolnék mostmár ott. Az egész család lovagol, vettünk 3 lovat (egyébként ha sokan lovagoltok a családban sokkal jobban megéri) és a lányomat is már én tanítottam meg... nagyon lassan haladtunk, de nekem sokkal fontosabb volt a stabil tudás és a biztos ülés, mint, hogy ereszd el a hajam vágtázzon. Rohanni minden hülye tud... szép lassan lassú vágtát (rövid vágta) hajlítások na az a lovas tudás eleje!
Sok sikert!
Az előttem szólóval egyetértek. Nem érdemes túl hamar vágtázni. Minek?! Én hetente 2x jártam, és úgy 2 hónap után mondták, hogy menjünk ki terepre és próbáljuk meg a vágtát. Szerintem ha épeszű a trénered, akkor először az irányítást, ügetést gyakoroltatja be veled rendesen. Ha az stabilan megy, akkor ok. Nem érdemes elsietni a tanulást, mert lehet gyorsan tanulod a dolgokat, viszont feleannyira se lesz tartós az eredmény.
Kitartás, mindenkinek meg kell járni a szamárlétrát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!