Két kérdés vemhes kancával kapcsolatban?
1.) A csikó megellése után mennyivel szabad/ajánlott újrafedeztetni a kancát, ha még egy csikót szeretnénk?
2.) Mennyibe kerül vemhes kancáknál az ultrahang?
Köszönöm!
Őszintén én hagynám egy évig pihenni, regenerálódni, azért eléggé megviseli a kancát a vemhesség, és maga az ellés is. Szóval én olyan jövő május-június fele fedeztetnék megint, és akkor tavaszi lesz a csikó (ez a legszerencsésebb időpont).
Ultrahang az állatorvos függő, de kérdés van-e a környéken olyan doki, akinek van vagy állatkórházba kell-e vinni a lovat. Készülj fel egy több tízezres költségre. Amúgy dicséretes, hogy érdekel a leendő csikó fejlődése és egészsége.
Nagyon köszönöm a választ, éppen annyira volt kimerítő és lényegre törő, amennyire kellett, zöld pacsi. :)
Nagyon fontosnak találom az ultrahangot, ezek szerint drága, de nagyon sok minden csak ott derülhet ki, és a legjobbat, legbiztonságosabbat szeretném a picinek és természetesen a mamának is.
Még egyszer köszi.
Általában 9 napra az ellésre viszik ménhez ha sálik.
De ezt te döntheted el. A kanca korától is függ.
Foggalmam sincs bár szerintem felesleges..
9 napra azért szokták fedeztetni, mert ellés után akkor a legfogékonyabb. Szerintem is érdemesebb egy évet kihagyni, nem kéne láncban potyogtatni a csikókat. :)
Az UH szerintem olyan 8000 körül indul, plusz kiszállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!