Azt írják hogy növésben, de biztos nőni fog? (nem szeretnék, , szidásos'' hosszászólást olvasni. ) :D
Elvileg egy ló 5 éves koráig növésben van.
De hát ez változó, mint ahogy az embereknél is. Nem lehet kőbe vésni azt sem, hogy egy gyerek mondjuk csak 16 éves koráig nő, meg azt sem, hogy 14 éves kora után biztosan nőni fog még.
Ha kanca, és a növekedési időszakban ellik, akkor megáll a növekedésben, utána inkább szélesedik (az övmérete nő).
Ha mén, de herélik, akkor túl korán, vagy túl későn herélt ló egyaránt kisebb marad, mint a többi.
Szerintem egyébként, ha a ló marmagassága akkora, mint te vagy, az teljesen jó. Pl. az én lovam (egy hucul)is alacsonyabb nálam, én 175 cm vagyok, ekkora lóra fel se nagyon tudnék ülni!
Az is kérdés, hogy te növésben vagy-e még (erről nem írtál).
Én mindig jobban szerettem kisebb lovakon lovagolni mint az ilyen 180 centis óriásokon. Könnyebb fogni őket lábbal. :D Mondjuk én sem vagyok túl magas.. de barátnőm a 180 centijével simán lovagolgatja a 150 centis lovacskámat :)
És egyébként nem csak a magassága számít azért. Inkább kérdezz meg egy szakértőt mert így látatlanba nem érdemes lovat venni.
Mondjuk én sem szeretem az alacsony lovakat, de a 155 cm magasságodhoz tökéletesen passzolna a ló :)
Sőt, ha nősz még pár centit, akkor sem nőnéd még ki. Szóval ha tetszik a ló szerintem vedd meg:)
de azt írják hogy :
Marmagasság:
(bottal mért) 155 cm, növésben
Marmagasság:
(szalaggal mért) 160 cm, növésben
szóval akkor 155 és 160 között van?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!