Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez hogy lehet? Egy idősek de...

Ez hogy lehet? Egy idősek de mégis teljesen más!

Figyelt kérdés
Bocsi ha buta kérdés de a lovakhoz nem értek, de ettől függetlenül szeretem őket. Szóval ált. a lovak 2 éves korukban még a legelőn kint futkosnak, esetleg futószárazni kezdik csak őket(ismerősöm mondta). Akkor hogy lehet az hogy angol telivérek 2 évesen meg már galopp versenyeket nyernek.:/

2012. ápr. 8. 22:14
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Úgy, hogy a galopp sport egy nagy ÁLLATKÍNZÁS! :)
2012. ápr. 8. 22:15
 2/7 anonim ***** válasza:
40%
A telivérek előbb érnek, más a csontszerkezetük így már el lehet kezdeni 2 évesen velük a munkát, természetesen arányos terhelés mellett. Van pár lovas ,aki nem ért a galopp hoz és állatkínzásnak , helytelennek titulálja az egészet. Sok régi tréner volt (már nem élnek) akik ugyanígy , szintén 2 évesen kezdték el a munkát, Ő róluk mindent el lehet mondani csak azt nem , hogy nem értették a dolgukat. (lásd Imperiál trénere , sajnos már nem él)A galoppon ha megfigyeled vannak különböző kiírású futamok más-más távra. A távot és a nehézségi szintet a lovak korának , képességeinek megfelelően állítják össze , egy 2 évest nem fognak egyből 2500 m -en indítani , hanem csak jóval rövidebb távon . Minden szakágban , akár a lovassportban is előfordulnak állatkínzások nem csak a lóversenyben. Ez elsősorban a pénz miatt , másodsorban pedig a NEN hozzáértés miatt van.
2012. ápr. 9. 09:01
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Az, hogy előbb érnek egy parasztvakítás. Pontosabban elméletben igaz, csak gyakorlatban annyit jelent, hogy nem rokkan bele a ló. Nade kérem szépen, a "nem sántul bele" és a "semmi kárt nem okoz" kategória között ég és föld a különbség. Tucatjával jönnek le fájós lábú telivérek a pályáról, annyira, hogy már rég össze is fonódott a gloppló és a sántaság a köztudatban is. Tehát a kérdésre a válasz: lehet egy lovat 2 évesen is lovagolni, csak tönkreteszik, mint ahogy a galopplovak is megsínylik a dolgot. Csak ugye pénzről szól a dolog.
2012. ápr. 9. 09:41
 4/7 anonim ***** válasza:

2.kommentelő: Imperiál trénere él : Apperianov Zakariás:) a lovasa nem él sajnos Németh Feribácsi:'(

1.kommentelő: az angol telivérek erre lettek kitenyésztve,hogy kis korukba fussanak nálunk galopposoknál a 4éves ló már kicsit öreg mások akkor kezdik belovagolni.és amúgy galoppon ha nem 2évesen kezdenek el futni akkor "zöldek" a lovak 3évesen és nem derül ki,hogy melyik ló tehetséges ugyanis a nagy versenyeket 3 évesen futják (pl:Magyar Derby, Kanca díj, Alagi díj, St leger) de minden sportnak megvan a maga szépsége. 2évesekre nem használhatnak botot a zsokék. Idén olyan szabályokat hoztak be : egész verseny alatt csak 5öt szabad a lóra ütni az egyenesben 3at. Szivacsos pálcájuk van ami nem fáj a lónak bármekkorát rácsaknak DE! nemszabad fej felől indítani a botot így kisebb lendülettel ütik a lovat. Ez nekik nem fáj. Nekem a lovamre egyszer 14et ütöttek utána a zsokénak majdnem adtam is annyit;) a jó zsokék csak kézzel lovagolnak lásd: Lanfranco Dettori, Jaroslav Linek, Stanislav Georgiev. nézz meg 1 dettori lovaglást 90%ban kézzel bíztatja a lovat. Tavaly Jaro elvállalt 1 lovaglást Makaam lovaglását pálca nélkül,és nyert.Stani vasárnap 3 lóval nyert és nem használt botot;) ismerd meg a lóverseny történetét, járj ki szeresd meg aztán nem fogod mondani,hogy állatkínzás én zsokénak készülök és nem lovagolok pálcával soha 1et nem ütöttem még lóra akármennyire ugrált...

2012. ápr. 9. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
előző kommentelő vagyok. Nem azért jönnek le a pályáról a lovak,hanem azért mert puha a lábszerkezetük, és Magyarországon eléggé rossz a pálya. Nem a futtatók tehetnek róla... A versenylovak szeretik ezt csinálni van aki rosszabbul bírja a verseny előtt a ringbe idegeskedik de kikentrénél kiderül minden:),hogy mennyire van kedve futni és előtte látod a szemébe sok ló szemébe belenézel és lesír róla,hogy futni akar. Egész nap azt várja,hogy másnap reggel megint mehessen vágtázni a pályán.
2012. ápr. 9. 11:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Igazad van rosszul írtam , nem a trénere hanem a lovasa volt. De a lényeg ugyanaz nagy szakember volt .
2012. ápr. 9. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Én személyesen ismertem Feribácsit nagyon aranyos,kedves volt mindig mesélt Imperiálról:)

Pupi bácsi( Apperianov Zakariás) most pénz, egészségügyi problémákkal küzd sajnos őt is nagyon szeretem:) kedves ember:)

2012. ápr. 9. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!