Shetlandi pónim nyakának két oldalán teljesen kihullott,
vagy kopott a szőr, mi lehet?
Nem tudja kidörzsölni valahol, mondjuk karámban?
Azért jópofa dokik vannak... A szőr kihullása sok mindentől lehet, durva esetben mérgezéstől, ami azonnali állatorvosi ellátást igényel... Az ilyen is mire kapott diplomát, nem értem... :-(
Reméljük, hogy nálatok csak valami kis dologról van szó. mekkora területen hullott ki? Megállt a szőrhullás, vagy továbbterjed? Ha megállt és nem is sebes, akkor vélhetőleg nincs komolyabb baja, de ha terjed, ha sebesedik, akkor kéne valaki, aki ránéz...
2012. márc. 18. 06:59
Hát nemtom arrafelé milyen dokik vannak, de próbálj másokat is - a jelek szerint amúgy se árt normálisat keresni. Nameg úgy kezd, hogy jöjjön ki és nézze meg szépen határozottan.
2012. márc. 18. 07:53
Fizetsz érte, úgyhogy menjen csak ki nyugodtan... Keress másikat, ismerősöktől érdeklődj, vagy valami "állatkórházból" hívj ki valakit, ha csak kidörzsölte is, dörzsöli valami miatt, nem unalomból...
2012. márc. 18. 09:49
Az én lovamnak a szár kidörzsölte oldalt. És ott neki sincsen szőr. Szerintem ne kezd el kezelni minden vacakkal amíg ki nem jön.
2012. márc. 18. 09:52
Nincsen takarózva a póni? Mert akkor a takaró dörzsölhette, bár az inkább a nyakán csak két csíkban.
2012. márc. 18. 17:43
szerintem a szár lehetett, ahogy hozzáér lovaglás közben. a bőrön látni már elváltozást? mert ha nem, akkor valószínűleg csak erről van szó :)
2012. márc. 18. 19:26
7/18 A kérdező kommentje:
Őt nem fogjuk,nincs takarózva,még csak egyébként is 1 éves.Szétnéztem,nem találok semmit amibe dörzsölhetné.A sörényétől a nyaka aljáig ér már a kopasz folt két oldalon!!Néhol tar kopasz,máshol mintha millisre lenne vágva..Még nem sebes nem varas szerencsére!!!Orvos pedig 3-van a fenti kettő ennyit mondott, a másik meg csak apró állatokkal foglalkozik...:-(most várunk.....
Ha nekem ma jön a doki megírom a választ!
Ugyan eza gondom a 4 éves csödör pónimnál 1 hete jött ki rajta! Mi is felhívtunk 4 orvost..Az egyik külföldön van a másik kis álatokkal foglalkozik a harmadik azt mondta, hogy majd jelentkezik de ma felhívja apukám, hogy jó lenne ha jönne. A negyediket nem lehet elérni!
2012. márc. 19. 15:23
Külső parazitára utal, ha a bőrön szőrhullást, pörkösödést, ekcémás gyulladást látunk.
2012. márc. 19. 15:51
2012. márc. 19. 16:01
Kapcsolódó kérdések: