Shetlandi pónim nyakának két oldalán teljesen kihullott,
vagy kopott a szőr, mi lehet?
Nekünk is volt egyszer ilyen. Hívtuk az állatorvost és azt mondta, hogy csak gyors szőr váltás és még nem nőtt ki az nyári szőre. Képzeld el amikor 15 ló néz ki hasonlóan, mi is meg voltunk ijedve. de azért nem árt megnézetni, de ha nem vérzik, nem vakarózik, nincs kisebesedve akkor biztosan nem rüh és nem parazita hanem valami természetes dolog.
2012. márc. 19. 16:45
Gomba! :)
Ha ilyen lilás sárgás folt. Az akkor gomba!
Most volt itt a doki.
A patikában vény nélkül tudsz venni Nizoral sampont.
1szer teljesen meg kell fürdetni. Majd 3-4 nap múlva ismételd meg de akkor már csak ott kell ahol a szőre ki hullott. :)
Remélem segítettem! :)
2012. márc. 19. 17:03
13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,én is remélem ,hogy ez segít!
Ha olyan foltos mint írtam akkor tuti, hogy használ!
Nekem a doki mondta, hogy 1x teljesen megfürdetni és 3-4 nap után lehet isméteni de akkor már csak ott kell bekenni ahol a kihullott rész van. Na már most a Samponnál totál más van írva..De az emberekre vonatkozik! =/
Idővel hatni fog. :)
Ha Gombás! Bár nekünk is van 1-2 olyan terület a pacin ahol nem is foltos. de a doki 100%ra mondta, hogy gomba!
2012. márc. 21. 14:36
Előző:
Ha emberi patikában vetted a gyógyszert, akkor igen, azt embereknek "találták ki", de ha a doki azt mondta, és úgy használod, ahogy mondta, akkor állatoknak is hasznos lehet! :) Szokott ilyen lenni.
2012. márc. 21. 15:16
16/18 A kérdező kommentje:
Most ott tartunk,hogy a foltok bizonyos részén elkezdett lassan nőni a szőr,de alapjában terjed tovább.Most sem sebes,inkább olyan mintha korpás lenne...Kezelem,de hiába!Megfürdetni még nem merem,mert ha megfázik...
Jajj istenem. Gyors szőr váltás ennyi. Még, hogy rüh vagy parazita. Látnád az én lovam. Annak a farán a nyakán és nyereghelyen csak pihék vannak. Továbbá a szügyén és a hasán is nagyon hullik. Ne kezeld semmivel. Kezd el te is kitépkedni, mert be fog gombásodni a bőre ha az elhullott szőrt és bőrt nem szeded le róla. Persze, csak ami amúgy is le akar jönni. És hidd el. Semmi baja.
2012. márc. 29. 19:59
Előző vagyok. Igen pontosan olyan mintha korpás lenne ugyanis az elhalt bőr is jön lefele a szőrrel együtt. Ezért kell neked is rásegítened. MÉG EGYSZER MONDOM. SEMMI BAJA A LOVADNAK ÉS A SZEREKKEL CSAK ÁRTASSZ NEKI, ÚGYHOGY MOST HAGYD ABBA!!! Ha gondolod felrakok egy képet a lovamról és állapítsd meg, hogy ugyan az-e a te lovadnak a problémája is. Mert 100%, hogy az. Csak, hogy el hidd.
2012. márc. 29. 20:02
Kapcsolódó kérdések: