Megéri versenyekről leselejtezett lovat venni? Lehet olyat találni aminek nincs egy csomó viselkedésproblémája?
Galoppról talán nehezebb.. de egy ugró lovat simán.
Amúgy van sok jó lovacska..
Szerintem lehetséges.
Nálunk van egy 5 éves körüli telivér, aki versenyzett, azért "selejtezték", mert nem hozott olyan helyezéseket, amit elvártak tőle... Egyébként szerintem ugróról is lehet nyugis lovakat lehozni, aki még egészséges, és minden okés vele:) A "mi" telivérünk amúgy normális, bár tapasztalt lovassal lovagoltatják, de nem rohan, mondjuk a vágtát még hanyagolták eddig. Ügetésben ültek rajta gyerekek is, nem volt vele probléma eddig:)
én galoppoztam, a legnagyobb hülyeség, hogy nincsenek rendesen belovagolva!
a galopplovaknak a legelső elvárás, hogy tudjanak egyenes vonalon menni, ez a versenyben nagyon fontos!
sok telivért azért selejteznek, mert nem hozzák a megfelelő eredményt, de egészségileg, lábilag semmi bajuk.
ha kicsit át vannak lovagolva, teljesen nyugodtan lehet gyerek lovagoltatásra használni.
főleg, mert a telivérek nagyon érzékenyek, nagyon jót tesz nekik a sok szeretgetés és simogatás, amit a gyerekektől megkaphatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!