Mi legyen a csikóm neve?
Most született meg a kiscsikóm, egy gyönyörű szép pej kanca.
Milyen nevet adnátok neki?
Nekem nagyon tetszenek az L betűs nevek, de nem tudom lovaknál mennyire dominálnak ezek a nevek: Lina, Linda, Lidi, Lenda, Lejla, Lilla, Lili, Lora, Luca, Loranda, Lorda.
Nektek melyik tetszik legjobban? Természetesen mindenféle nevet szívesen várok, nem kikötés az "L" kezdődésű név:)
Amúgy vannak szabályok, illetve hagyományok a ló névadásnál, amik szerintem nagyon érdekesek és hasznosak is.
Pl. méneseknél az évente születő csikók ABC-sorrendben kapják a nevüket, a ménes első csikói A kezdőbetűsek, a következő évi csikók B-kezsőbetűs neve kapnak és így tovább.
Póniknál és kislovaknál a névadási szabály: a kancacsikó az anyja kezdőbetűjével, a csődörcsikó az apja kezdőbetűjével kapja a nevét.
Amúgy ez utóbbi az elterjedtebb.
Haflingi lovam Desirée nevű édesanyja után lett Diamant.
Csillag csikója Csipet, Charina csikója Cherry, Erik fedeztetéssel Eposz lett a csődörcsikó, stb...
Meg fajtánként is vannak különböző szabályok, pl angol telivéreknél a csikó neve kezdőbetűjében, hangzásában, jelentésében az anyja nevére kell utaljon. Pl. Mirandelle xx csikója, Margaréta xx, annak a csikója Margarét xx, annak a csikója Masetta xx.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!