Mikortól lehet?
Figyelt kérdés
Van egy 2 éves csikóm(születése óta én nevelem) és elkezdtem rá 2 hetente ráülni csak 5 percre hogy szokja hogy van valami a hátán. (nyereg alatt is szépen megy, de szőrén jobban szeretek lovagolni). ugye mivel csak szoktatom a súlyhoz ezért csak lépésbe megyek vele. mikortól lehet vele több időt menni??és mikor kezdhetek vele ügetni??2012. márc. 30. 18:41
11/12 anonim válasza:
én mondjuk nem kértem szakember segítségét,de saját idomítású a lovam,magamtól lovagoltam be,persze sokat olvastam utána a folyamatának,és amikor elérte a 6-7 éves kort,úgy gondoltam megnézetem egy jobb lovassal,hogy ő mit gondol,egy tapasztalatlan lovas saját idomítású lováról,és azt mondta,hogy nem lett rosszul betanítva,mondjuk szerencse is kellett hozzá
12/12 anonim válasza:
Sajnos a kérdés nem kamu. Lovasok.hu-n az eladó lovak közt lehet találni sok 1(!)-2 éves csikókat, amiket belovagoltként árulnak.
Ez most vagy azért van, mert minél előbb túl akarnak adni a csikón vagy tudatlanságból teszik, egy biztos, ezzel a korai belovaglással tönkre lehet tenni egy lovat. Lehet nem 7-8 évesen, hanem majd 16-17 évesen jelentkeznek ezek a jelek, ilyenkor még a ló nyugodtan dolgozhatna aktívan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!