Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ti hogy csináljátok? Hogy...

Ti hogy csináljátok? Hogy oldjátok meg? Nekünk nics fedett helyünk ahol ha olyan a természet, akkor tudjak lovagolni, vagy egyáltalán lefuttatni.

Figyelt kérdés
Még egy párat hozzá kell tennem hogy csak hétvégenként tudok lovagolni mert gimnazista vagyok és tanulnom kell de ettől függetlenül mindennap ki van engedve.Karámunk van(kör) és ott szoktam lefuttatni de amikor esett a hó télen vagy rossz az idő ,nem volt kiengedve nehogy elcsússzon a jegen vagy ilyesmi.És ezért tele van,hiába fárasztom le ,utána amikor kimegyek vele terepre elszaladna,bakolna és nem biztos hogy mindet ki tudnám ülni :S Múltkor úgy csináltam hogy megizzasztottam és utána apukám segítségével futószáron mentem ügetve,ha bele kezdtem volna a vágtába kiszaladt volna alólam,annyira hülye volt.Tavaly utcákon mentem vele vágtázgattam sokszor és most nem értem hogy ennyire hülye lehet?Kérlek segítsetek! Ha jó ha rossz véleményed van szívesen meghallgatom mit csinálok rosszul. Szeretnék újra "jóba"lenni a lovammal.
2012. márc. 29. 15:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Kiegészíteném annyival a mondandómat, hogy itt konkrétan a tartásra gondoltam, a lónak megfelelő életkörülményekre, és NEM vele való foglalkozásra. Úgy értelmeztem-tévesen, hogy azt sérelmezik, hogy nincs se karám, se istálló, se ilyesmi. Abban viszont egyetértek, hogy a lóra időt kell áldozni.
2012. márc. 30. 16:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Akkor tán olvasd el többször mielőtt reklamálsz . Történetesen én voltam az , aki a "hülyeséget" írta. Hozzáteszem még mindig azon a véleményen vagyok!
2012. márc. 30. 18:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Először is: egy gimnazistának igenis van ideje egy lóra minden nap. Ha nem szakítasz rá időt, nem kéne saját ló. Gondolom, nem tanulsz onnantól, hogy hazaértél a suliból addig, amíg el nem alszol... Ha igen, ott nagy gáz van.

A lovadra szánt időt bizony el kell venni minden másból - tévézésből, olvasásból, barátnőkből, pasikból, stb. Tanulni meg este is lehet. Nem mellesleg tuti jobban fog az agyad, miután a levegőn kinn voltál és egy jót lovaztál.

Másik: utcákon ne lovagolj!!! Valóban nem teszel vele jót a lovadnak! Viszont igenis legyen kinn a karámban egész nap, ha szakad az eső, nagy vihar van, akkor vidd be, akármilyen kicsi karám, csak nagyobb, mint a box! Legalább sétálgatni legyen módja szegénynek.

Ha minden nap kinn van, nem fog annyira tombolni, tehát nem fog megsérülni a karámban, ettől nem kell tartani. És bizony a lovaglás az a sport, hogy fedeles lovarda nélkül is űzhető. Lehet, hogy olyan a talaj, hogy csak sétálni, esetleg kicsit ügetgetni lehet kimenni, de akkor azt csinálod és kész. Ha minden nap kiviszed, akkor nem fog sem bakolni, sem más hülyeséget csinálni.

2012. márc. 31. 16:39
 14/15 anonim ***** válasza:
16:40 Én is írtam, hogy akkor nem kell ló. Nem a tartás módját sérelmeztem, de ha sem a környezete, sem az időbeosztása nem teszi lehetővé a normális lótartást, akkor jobb keresni egy lovardát, vagy átgondolni ezt mégegyszer.. Esetleg kereshet valakit a lovára, aki lovagolgatja, amikor nincs ideje. Azt viszont abszurdnak tartom, hogy úgy van lova, hogy csak hétvégén tud vele foglalkozni. Egy: Azért, mert más nap mint nap gülüzik, és mégsincs lova, a másik, hogy nem kötelező, senki nem kényszeríti, így ha csak hétvégén tud lovazni, akkor egyszerűen nem kell, mert két nap kevés egy lóra hetente. Azt meg még mindig nem hiszem el, hogy nincs napi fél órája lefutószárazni, vagy legalább a karámba kicsapni...
2012. márc. 31. 16:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Akárhogy is nézzük, ha valaki arra hivatkozik, hogy a tanulás miatt nincs ideje a lóra, akkor ott nagy a gáz. Gimisen mégis mennyit kell tanulni egy nap??? Tegyük fel, van 8 órája másnap, abból hatra készülni kell. Készüljön minden órára 30 percet, de akkor már baromi sokat szánt rá. Az napi három óra tanulást jelent. Emellé még lazán befér egy ló.

Ha meg valaki ennyi tanulással nem képes másnapra felkészülni, akkor nem kellene gimibe járnia, mert gimit csak akkor éri meg végezni, ha utána továbbtanul. Viszont ha valaki a gimibe se tud felkészülni csak úgy, ha egész délután a könyv fölött görnyed, akkor nem fogja bírni a főiskolát, egyetemet, ahol bizony előfordul, hogy másnapra két-három könyből kell fölkészülnie, mert mondjuk zh-t ír.

2012. márc. 31. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!