Hogy szoktassam le a lovam arról, hogy ha kimegyünk, mindig bele akarjon farolni az árokba?
Ismertem egy lovat, aki csak gondolt egyet és elkezdett farolni, hiszti gyanánt. Hiába adtál neki előrehajtó segítségeket, hiába csípted meg a farát a pálcával, nem érdekelte. Ez egy rossz berögződés lett nála, nem is tudott mit kezdeni vele a gazdája.
A farolással és toporgással vigyázz, nehogy felágaskodjon veled! Én inkább egy ideig száron elvezetném az árok mellett, mondjuk 4-5 alkalommal, utána megnézném mit csinál ha újra elsétálok mellette. Ha nem változik a helyzet, akkor pedig CSAK ott az árok mellett próbálok vele sétálni oda-vissza, míg meg nem értetem vele, hogy nincs farolás. Valószínű, hogy ezzel jelezni akar neked valamit, esetleg nem szeret kijárni veled lovagolni, vagy csak bal lábbal kel fel minden nap. :) Te ismered a lovad, ezt már csak te tudod, miért, és hogyan kaphatott rá erre, azt kellene végiggondolni, és abból kiindulva korrigálni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!