Hogyan szoktassam le hogy behúzzon a zabosba?
Keress valamit figyelemterelésnek a kritikus szakaszra amit jobban szeret (alma,sárgarépa).
Ha ilyen "beles" valószínűleg bejön a dolog de egy próbát feltétlenül megér.
:o)
Ha elfordul akkor csípd vagy bökd oldalba. A lényeg h kellemetlen legyen neki. Ha megütöd az oldalát az nem biztos h bejön. Tapasztalat :) A csípés vagy a bökés be szokott jönni. Akkor ki kell térnie a kellemetlen irányból a testével de a fejét feléd kell fordítania h megnézze mi is az. Így már sikerült elterelned a figyelmét a zabról.
Legyél még előrelátó hiszen tudod h ott mi fog következni próbáld meg valahogy elkerülni. Szerintem az h ott kaját dugdosol a szájába nem a legjobb megoldás. Akkor részben ő fog "győzni". Rántsd meg a kötőféket erélyesen (semmiképp se húzd, sokan ott követik el a hibát, nem vagy erősebb nála) és szólj rá jó hangosan, erélyesen és röviden.
Nem értek egyet a figyelemeltereléssel. A ló szimplán baleknak néz, akivel ezt megcsinálhatja. A sarkadra kell állnod és bizony megfogni, elfordítani azt a lovat, hogy vegye már észre magát, meg hogy a főnök te vagy. Ha etetgeted, annál inkább csinálni fogja, hiszen nasi van, palira lehet venni az embert, hurrá.
Csak akkor fog megváltozni, ha kellő eréllyel (nem agyonütni kell, csak határozottan elvezetni és egy pillanatra sem engedni neki) megmutatod, ki a főnök.
Köszönöm szépen! A csípéses dolog érdekel, bár nem hiszem hogy hatása lenne.
Már rángatnám a fejét, bele bele húzok egyet de ő csak ellentart és visz tovább. A múltkor hátráltató tényező volt még a sár is, és az hogy tele van. Ha én a másik oldalán vagyok akkor nem visz be hiszen én vagyok közelebb a zaboshoz így nem tud bevinni. De mivel a másik oldalon megyek ezért be visz. Esetleg pálcával megpróbálnám, és azzal fenyegetném, de mivel nekem valami hosszan tartó dologra lenne szükségem.
Persze hogy megtudja vele csinálni, mivel az eddig itt töltött 5-6 éve alatt mindenkivel megcsinálta (kiv.edzőmmel). z a ló férfi kézhez van szokva így ha meghall egy női hangot azonnal tudja mivel lehet rajta felül kerekedni! Én azt hiszem tőle tanulok határozott lenni és azt kell hogy mondjam, nagyon jó tanár! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!