Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan szoktassam le hogy...

Hogyan szoktassam le hogy behúzzon a zabosba?

Figyelt kérdés
Úgy kell elképzelni hogy amikor kifordulok vele a boxból akkor van egy egyenes fal, és ahogy elmegyünk mellette a másik oldalán van a zabtároló. Már ahogy hozom ki fordítja a fejét, és húz, de bármit csinálok, olyan mintha egy követ ütnék vagy egy beton tömböt rángatnék ő csak megy. Egyszerűen nem tudom hogy mit tegyek. Ha zárva van az jó, de nem lehet mindig zárva a ló miatt. Meg szeretném erről leszoktatni. Egyik lónak az eszét se izgatja az a zabtároló csak az övét. Hogy csinálnátok? Mit tegyek?
2012. jan. 15. 18:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mivel vezeted ki a boxból? Ha kantárral és mégis elvisz, akkor nagy a hiba - benned. Olyan nincs, hogy zablával elvigyen, ha mégis, akkor ne is ülj rá, ne kockáztass. Ha kötőfékkel, akkor a vezetőszárat hurkold át az orrán, jól húzd meg, úgy vezesd.
2012. jan. 16. 19:13
 12/21 A kérdező kommentje:
Kötőfékkel, ha zablával próbálkozik akkor vissza tudom tartani mert nem esik neki jól.
2012. jan. 16. 21:16
 13/21 anonim ***** válasza:
Hét akkor ott a megoldás. A zabla. Az miért baj ha nem esik jól neki? Nem az a lényeg hogy jól essen, hanem az, hogy meg legyen nevelve.
2012. jan. 16. 22:08
 14/21 A kérdező kommentje:
Éppen azért mondom, hogy az nem esik jól neki, és azért nem ránt el! De nem fogom kantárral kihozni állandóan a boxából.
2012. jan. 17. 14:14
 15/21 anonim ***** válasza:
Akkor kínlódj vele tovább, vigyen be a zabosba, erre mit tudnék mondani?
2012. jan. 17. 16:06
 16/21 anonim ***** válasza:
Na? Hogy haladsz? Kipróbáltad amit mondtam? Szerintem se a kantár a hosszútávú megoldás.
2012. jan. 17. 19:04
 17/21 A kérdező kommentje:

Leghamarabb szombaton fogok elmenni!

ajj félre értitek, Gabka meg még valaki más!

Nem sajnálom a lovat, hanem pont örülök hogy így nem ránt be mert fáj neki vagy kellemetlen minimum. Azért nem rakok rá kantárt (nem azért mert sajnálom), hanem mert nyűgös lenne, mert dupla boxos a boxa (tehát ketten vannak egy boxba egymás mögött, az egyiknek egy ablak van hátul a másiknak elől van a boxajtó. Nos, a lovam van hátul, és hogy be tudjak menni hozzá ki kell hozni az előtte lévő lovat de ha még kantároznom is kell...egyszerűbb lenne de ha nem kötőfékkel hozom ki egyszer ugyan úgy megcsinálja. Én azt akarom hogy kötőfékkel és vezetőszárral szokjon le róla!)

2012. jan. 17. 19:29
 18/21 A kérdező kommentje:
EgyLovas: Csípni mint kézzel vagy mint pálcával?
2012. jan. 17. 19:30
 19/21 anonim ***** válasza:
Tekerd át az orrán a vezetőszárat, vagy húzd be a szájába, mintha zabla lenne. Garantáltan nem fog sehová sem menni, csak amerre kell.
2012. jan. 17. 20:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Kézzel vagy bökd oldalba. Meg az is jó amit írtak h az orrára tekered a vezetőszárat.
2012. jan. 17. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!