Csak én érzem így?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy a lovak nem gondolkodnak előre, nincsenek terveik, és hogy pl. egy mozgásprobléma korrigálásához izomcsoportok, egyensúly fejlesztésére van szükség, tehát időre, de még is, az én lovamnál azt érzem, hogy elég megértetni vele mi van.. Ez most elég hülyén hangzik, de pl. másfél évig nem tudott normálisan vágtázni pályán, mindig bedőlt és elrohant és szörnyű volt. Legutóbb mikor lekötöttük a fejét és varázslatosan ment, nagyon megdícsértük, és azóta futószáron is, karámban is lassan, kezelhetően, kényelmesen vágtázik, ami ezelőtt másfél évig nagyon nehezen volt elérhető. És minden más cselekedetében ezt értem, hogy "áh, ezt lehet így is csinálni?" és onnantól úgy csinálja. Oké, ez elég gagyi megfogalmazás lett,de szerintem érthető!2012. márc. 14. 19:20
1/4 anonim válasza:
Nem érteni kérdést..
A te lovad, csak te érezheted. Ő is egy érző lény.
2/4 anonim válasza:
1,5 évig szenvedés volt a vágtával? Az nagyon gáz, valami akkor ott nagyon rosszul volt csinálva....
Valami van benne ,mert ahoz , hogy végrehajtson egy feladatot meg is kell értse. A ló okos állat.
3/4 anonim válasza:
Lekötöttétek és utána jól csinálta? Persze, ez nem gondolkodás, ez pozitív tapasztalat. Érezte, hogy sokkal egyszerűbb úgy menni szépen, mint őrült módjára.
Csak szerzett egy pozitív tapasztalatot és rájön a dolgokra. De ez nagyon ritka.
4/4 A kérdező kommentje:
a probléma annyiban állt, hogy egyensúlytalan, fiatal lóként kicsit el is kanászosodva, rászokott arra hogy karámban rohanjon, kanyarban vállazzon. Kb. 1-1,5 körig volt erőm mindig megtartani,addig szépen kerekedett, de aztán elhagyott az erőm ő meg rázendített, és onnantól nem sok közöm volt hozzá. De nem mentünk soha sokat pályán, inkább terepesezők vagyunk, ott meg nincs vele ilyen probléma.. Aztán lekötőt sosem tettem rá, csak azzal az egy alkalommal, és nagyon szép lassan ment, és komolyan, mintha rájött volna, hogy "ja, ezt így is lehet?" és azóta rendesen csinálja :O
2012. márc. 14. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!