Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lótulajdonosok! Ti mit gondoltok?

Lótulajdonosok! Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Van egy barátom,aki szerint hülyeség a lovat megtartani 18 éves kora után,mert öreg,viszont én nem mondok le a lovamról,utána is gondoskodom róla.A másik kérdés,egy barátom szerint túlságosan aggódok,ha a lovam meghúzza a lábát,épp nem olyan régen a karámban történt egy eset...Más nem aggódna?
2012. márc. 13. 18:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Gabka!

Sajnos vannak buta irigy emberek, akik a tudatlanságukat lepontozással reklámozzák. Nem kell törődni velük.

2012. márc. 15. 20:51
 12/18 anonim ***** válasza:

Gabka: Most ezen mit vagy így kiakadva? Engem is lepontoznak de most mit foglalkozzak vele? Nem zavar, mert az itteni lovasok többsége kezdő , nem biztos , hogy úgy látják a dolgokat , mint bárki más tehát hidegen hagy , hogy milyen szavazat minőséget nyomnak. Nem beképzeltségből mondom ezeket de most fölösleges adni ilyeneknek a véleményére, nem a Ludger Berbaum állítja azt , hogy nincs igazad. D

Viszont a tegnapi egyik kérdésnél (leszarom mi lesz , bevallom hősiesen) én (lehet , hogy még más is nem tudom) pontoztalak le. Mert a kettőnk válaszának a lényege ugyanaz volt (!) csak te kijelentetted , hogy nincs igazam (nyitott csánkról írtam azt , hogy ugrásnál nagyobb terhelést kaphat a kelleténél) erre te ezt megcáfoltad és lényegében leírtad ugyanezt ("hamarabb elhasználódik, nagyobb a sérülés veszély") a lényeg ugyanaz de szerinted mégis te írtál jót...

A másik: Nem tudom mire érted az "állandó személyeskedést"? Nem szoktam személyeskedni veled!! szakmailag elismerlek de nem osztottam a tegnapi mondataidat tehát annál az 1 kérdésnél , lehet , hogy én romboltam bele a tekintélyes százasodba.Nézd, olvasd vissza ha gondolod de így volt ahogy leírtam.Lehet utálni, engem is lepontozni ez miatt de mondom :NEM ÉRDEKEL! Aki lájkolgatni, dislájkolgatni akar annak ebben teret nyújt a Facebook , ez az oldal nem erre van kitalálva.

2012. márc. 15. 21:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves utólsó, mea culpa, de esküszöm, volt előtted egy másik válasz, ami nem tudom, hová lett.... Szóval bocsi, egyébként pedig igazad van.

A pontozással annyi a problémám - és talán túlreagálom, nem tudom - hogy tényleg nagyon sok kezdő lovas van itt, akiknek segítségre van szüksége és vagyunk nem túl sokan, de néhányan olyanok, akik sok év tapasztalattal a hátuk mögött próbálnak segíteni. Viszont érdekes módon, pont a mi válaszaink vannak folyton lepontozva... Mire juthat ebből egy kezdő lovas? Biztos hülyeség, hiszen nem jó százalékokat kapunk és inkább hisz az egymás által felpontozott kirakatlovasoknak, mert azoknak jobb a százaléka.

Lehet, hogy csak én látom így....

Azért van ez ilyen erősen bennem talán, mert nekem szinte napi harcot kell vívnom a saját családomban is. A férjem szereti az állatokat, tulajdonképpen a lovakkal sincs baja, de irtózatosan veszélyesnek találja, mert akárhányszor (eszméletlenül ritkán) lóközelbe került, mindig történt valami (nem vele, csak látta) aminek nem szabadott volna megtörténnie. Így aztán borzasztóan félt engem, a gyerekeinket és egyáltalán nem boldog, hogy nálunk a lovazás ennyire fontos. Elfogadja, mert szeret annyira, hogy ezt megtegye, de mindig rossz szájízzel. S ha anno normális helyeket lát, tisztességes edzőket, jól belovagolt lovakat, betartott szabályokat, akkor az én életem is sokkal könnyebb lenne e téren.

A másik: közeli jó ismerősöm halt már meg azért lóháton, mert hiába volt nagyon gyakorlott lovas, nemes egyszerűséggel úgy gondolta, kobak az minek is.... Van pár ilyen eset a környezetemben, én meg hiába pofázok, hogy lehet másként!!

Szóval bocsánat, ha olykor indulatosabb vagyok, de eléggé kiábrándító tud lenni, hogy lovazok ezer éve, igyekeztem mindent megtanulni, amit ennyi idő alatt meg lehet - és tudom, még így is mennyire kevés, hiszen voltak olyan edzőim, akiknek rengeteget köszönhetek, de máig úgy érzem, ha még kétszáz évig szorgalmasan gyakorolok, akkor talán a lába nyomáig elérek - mindenesetre úgy érzem, ha nem is sokat, de valamit letettem az asztalra, valamekkora tudást megszereztem, amit álparellis barbie-babák meg macsó kihaénnemlovasok egy mozdulattal félresöpörnek, nehogy már segíthessek olyanon, aki rászorul... És az a baj, hogy az előbb említett kategória tanácsait megfogadni mindig könnyebb, tehát csábítóbb, mint keményen gyakorolni és kihozni önmagunkból és lovunkból a maximumot.

Bocsánat, nem szentbeszédet akartam tartani....

Azért remélem, vannak páran, akik értik, mit is akartam kihozni ebből...

Kedves kérdező, neked a konkrét kérdésedre ugyan már válaszoltam, de még annyit hozzátennék: ne érdekeljen semmiféle vélemény, ami eltántorítana a szeretett lovadtól - hidd el, egy 18 éves ló még nem öreg és még annyi gyönyörű élményed lehet vele! A kapcsolatotok legszebb része most kezdődik, hiszen ennyi idő alatt ő megtanult tökéletesen bízni is benned, ismeri az erényeidet és hibáidat is, te is a végsőkig kiismerhetted, innentől olyan egységet alkothattok, amit a legjobban képzett ötévessel sem sikerülhetne, mert csak a hosszú, közös évek hozzák meg. És a ló elég intelligens ahhoz, hogy hálás legyen, amiért idős napjaiban is szereted, megbecsülöd!

2012. márc. 16. 06:48
 14/18 anonim ***** válasza:
Fátylat rá , nekem is lehet rossz napom .Igazad van tökéletesen! Az a baj , hogy lassan a mai lovasok többsége akarja az edzőt tanítani és nem pedig fordítva. Engem is nagyon jó emberek tanítottak (nem voltak híresek) és elvárták , hogy tiszteljem őket és , hogy azt csináljam amit mondanak. Nem volt ilyen , hogy most visszaugatok meg, hogy felülbírálom. Ha akartam volna sem tudtam megtenni , mert egyből elzavartak volna.Érdekes mód mindenki tudta melyik ranglétra fokon áll és ez tiszteletbe volt tartva. Most mi van? A kis kezdők akarják megmondani mi a frankót és akár "igazuk" lehet egy tapasztaltabb lovassal szemben is, mert "ők a fizető emberek és az oktató belőle él". Meglehet venni pénzel mindent az a baj.
2012. márc. 16. 08:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Bocs de cseréld le.Aki ilyet mond,az más állatot sem szeret és tisztel.Sőt az ilyen csak magára gondol.Én szép lassan leépíteném,nekem az ilyesmi felháborító.A saját anyját is bedugná egy szeretet otthonba 70 évesen.
2013. jan. 8. 09:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem öreg!Ne hallgass senkire,csak a szívedre! 3,5 éves volt a paccom mikor megvettem,most 12 éves és egy szutyok szar lovardában eltörte a lábát.Akár elaltathattam volna,de nem tettem.Lehet hogy soha többet nem tudok vele rotyó terepeket menni,de nem érdekel,mert ÉL! Nem is kellett senkinek fogadalmat tennem,felelősséget vállaltam érte,akármi is történik rám számíthat és minimum 30 évet fog élni,nálam.Ezzel csak azt akarom mondani hogy aki nem lovas,ne szóljon bele.Te lovad,Te felelősséged.
2013. jan. 8. 09:20
 17/18 A kérdező kommentje:
ennek a lónak megmondtam, hogy nálam született, nálam is fog meghalni, de túl nem adok rajta
2013. jan. 8. 17:50
 18/18 anonim ***** válasza:
:) nagyon helyes !!
2013. jan. 8. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!