Lótulajdonosok! Ti mit gondoltok?
Gabka!
Sajnos vannak buta irigy emberek, akik a tudatlanságukat lepontozással reklámozzák. Nem kell törődni velük.
Gabka: Most ezen mit vagy így kiakadva? Engem is lepontoznak de most mit foglalkozzak vele? Nem zavar, mert az itteni lovasok többsége kezdő , nem biztos , hogy úgy látják a dolgokat , mint bárki más tehát hidegen hagy , hogy milyen szavazat minőséget nyomnak. Nem beképzeltségből mondom ezeket de most fölösleges adni ilyeneknek a véleményére, nem a Ludger Berbaum állítja azt , hogy nincs igazad. D
Viszont a tegnapi egyik kérdésnél (leszarom mi lesz , bevallom hősiesen) én (lehet , hogy még más is nem tudom) pontoztalak le. Mert a kettőnk válaszának a lényege ugyanaz volt (!) csak te kijelentetted , hogy nincs igazam (nyitott csánkról írtam azt , hogy ugrásnál nagyobb terhelést kaphat a kelleténél) erre te ezt megcáfoltad és lényegében leírtad ugyanezt ("hamarabb elhasználódik, nagyobb a sérülés veszély") a lényeg ugyanaz de szerinted mégis te írtál jót...
A másik: Nem tudom mire érted az "állandó személyeskedést"? Nem szoktam személyeskedni veled!! szakmailag elismerlek de nem osztottam a tegnapi mondataidat tehát annál az 1 kérdésnél , lehet , hogy én romboltam bele a tekintélyes százasodba.Nézd, olvasd vissza ha gondolod de így volt ahogy leírtam.Lehet utálni, engem is lepontozni ez miatt de mondom :NEM ÉRDEKEL! Aki lájkolgatni, dislájkolgatni akar annak ebben teret nyújt a Facebook , ez az oldal nem erre van kitalálva.
Kedves utólsó, mea culpa, de esküszöm, volt előtted egy másik válasz, ami nem tudom, hová lett.... Szóval bocsi, egyébként pedig igazad van.
A pontozással annyi a problémám - és talán túlreagálom, nem tudom - hogy tényleg nagyon sok kezdő lovas van itt, akiknek segítségre van szüksége és vagyunk nem túl sokan, de néhányan olyanok, akik sok év tapasztalattal a hátuk mögött próbálnak segíteni. Viszont érdekes módon, pont a mi válaszaink vannak folyton lepontozva... Mire juthat ebből egy kezdő lovas? Biztos hülyeség, hiszen nem jó százalékokat kapunk és inkább hisz az egymás által felpontozott kirakatlovasoknak, mert azoknak jobb a százaléka.
Lehet, hogy csak én látom így....
Azért van ez ilyen erősen bennem talán, mert nekem szinte napi harcot kell vívnom a saját családomban is. A férjem szereti az állatokat, tulajdonképpen a lovakkal sincs baja, de irtózatosan veszélyesnek találja, mert akárhányszor (eszméletlenül ritkán) lóközelbe került, mindig történt valami (nem vele, csak látta) aminek nem szabadott volna megtörténnie. Így aztán borzasztóan félt engem, a gyerekeinket és egyáltalán nem boldog, hogy nálunk a lovazás ennyire fontos. Elfogadja, mert szeret annyira, hogy ezt megtegye, de mindig rossz szájízzel. S ha anno normális helyeket lát, tisztességes edzőket, jól belovagolt lovakat, betartott szabályokat, akkor az én életem is sokkal könnyebb lenne e téren.
A másik: közeli jó ismerősöm halt már meg azért lóháton, mert hiába volt nagyon gyakorlott lovas, nemes egyszerűséggel úgy gondolta, kobak az minek is.... Van pár ilyen eset a környezetemben, én meg hiába pofázok, hogy lehet másként!!
Szóval bocsánat, ha olykor indulatosabb vagyok, de eléggé kiábrándító tud lenni, hogy lovazok ezer éve, igyekeztem mindent megtanulni, amit ennyi idő alatt meg lehet - és tudom, még így is mennyire kevés, hiszen voltak olyan edzőim, akiknek rengeteget köszönhetek, de máig úgy érzem, ha még kétszáz évig szorgalmasan gyakorolok, akkor talán a lába nyomáig elérek - mindenesetre úgy érzem, ha nem is sokat, de valamit letettem az asztalra, valamekkora tudást megszereztem, amit álparellis barbie-babák meg macsó kihaénnemlovasok egy mozdulattal félresöpörnek, nehogy már segíthessek olyanon, aki rászorul... És az a baj, hogy az előbb említett kategória tanácsait megfogadni mindig könnyebb, tehát csábítóbb, mint keményen gyakorolni és kihozni önmagunkból és lovunkból a maximumot.
Bocsánat, nem szentbeszédet akartam tartani....
Azért remélem, vannak páran, akik értik, mit is akartam kihozni ebből...
Kedves kérdező, neked a konkrét kérdésedre ugyan már válaszoltam, de még annyit hozzátennék: ne érdekeljen semmiféle vélemény, ami eltántorítana a szeretett lovadtól - hidd el, egy 18 éves ló még nem öreg és még annyi gyönyörű élményed lehet vele! A kapcsolatotok legszebb része most kezdődik, hiszen ennyi idő alatt ő megtanult tökéletesen bízni is benned, ismeri az erényeidet és hibáidat is, te is a végsőkig kiismerhetted, innentől olyan egységet alkothattok, amit a legjobban képzett ötévessel sem sikerülhetne, mert csak a hosszú, közös évek hozzák meg. És a ló elég intelligens ahhoz, hogy hálás legyen, amiért idős napjaiban is szereted, megbecsülöd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!