Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Csizma vagy lovaglócipő...

Csizma vagy lovaglócipő lábszárvédővel? Melyik jobb? Kinek mik a tapasztalatai? (:

Figyelt kérdés
2012. márc. 9. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Télen ugyebár mindenképp egy jó meleg kis thermocsizma, de a többi évszakra szerintem kényelmesebb és praktikusabb a lovaglócipő lábszárvédővel.

A csizmával nagyon sokat kell küzdeni mire lehúzod, a jó csizmák pedig nem is olcsóak, a gagyik (azaz olcsóbbak) viszont nem igazán támogatják a lovagláshoz szükséges lábtartást, sokszor elállnak a lábtól, nehéz olyat találni, ami tökéletesen illeszkedik, mert jó a méret de vádlinál is kellően feszül.

Ha lovaglócsizmát szeretnék, akkor turikban lehet nagyon jókat kifogni nagyon olcsón, ott egész különleges külföldi darabok szoktak lenni pár száz forintokért.

De én még mindig azt mondom, hogy önmagában jobb a lovaglócipő + lábszárvédő, szerintem kényelmesebb benne lovagolni és könnyen fel-levehető, ha pl. lovaglás után gyorsan le akarod mosni a pacidat akkor csak lekapod magadról a lábszárvédőt és már uzsgyi is neki, míg egy lovaglócsizmánál azért komplikáltabb (Persze ha gumi, akkor abban is lehet lovat mosni)

A csizmába jól bele is fő a lábad, a lovaglócipőbe nem annyira.

2012. márc. 9. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
a csizma, ha jobbat szeretnél, sokkal drágábbra jön ki, mint a cipő+lábszárvédő. én utóbbit használom 5 éve, és több szempontból praktikus: könnyebb levenni, nyáron egy hosszú zoknival a lábszárvédő nélkül nem sülök meg (annyira), ha a cipőt kinövöm elég abból újat venni, satöbbi.:) 15L
2012. márc. 9. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A csizma nagyon drága, hogy tényleg jó legyen, persze versenyzőknek, stb, vagy aki megteheti megéri, nálunk annak van csizmája, aki versenyez, de otthon csak lábszárvédőt és cipőt visel. Hogy miért? Egy az, hogy olcsóbb, és tényleg kényelmesebb.. Le tudod venni, ha meleged van, és ha tönkremegy valamelyik, olcsóbb venni egy másik cipőt vagy lábszárvédőt, mint egy új csizmát...

Gondolj csak bele, ha öltözöl, mit veszel? Több pulcsit, és rétegesen öltözöl fel, vagy egy bundakabátot, ami csak néha előny, máskor meg csak zavar?

2012. márc. 9. 19:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Csizmában kényelmesebb, viszont tényleg iszonyú drága.

Nekem most sikerült kifognom egy elég jót, olcsón, nagyon örülök is neki, szeretek benne lovagolni.

Azért megmaradt a cipő plusz lábszárvédőm is.

Szval ha nagyon sok pénzed van, akkor megéri egy jó csizma, ha nincs, akkor meg hopilet plusz cipő :)

2012. márc. 9. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:

A legeslegjobb egy JÓ csizma. (az viszont nem 2 fillér)

A cipő + lábszárvédő olcsóbb, egyszerűbb, hobbilovagláshoz vagy terepre OK.

2012. márc. 13. 14:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nekem csizmám van, imádok abba lovagolni. Viszont tényleg nem volt olcsó. Kb 70.000 ft-ért vettük. De rendes bőr és nagyon kényelmes, sehol nem áll el a lábamtól. Viszont most nyárára veszek egy cipőt és hosszú zoknival fogom használni szerintem vagy kölcsönkérem barátnőm lábszárvédőjét (4 éve abbahagyta a lovaglást...remélem kölcsönadja)
2012. jún. 24. 17:56
 7/7 Ercsykee válasza:
Én csizmát használok már 3 éve és imádom igaz nagyon nehéz kifogni egy jó csizmát ami nem akadályoz a helyes lábtartásban én használtam vettem még anno facebookon egy csoportban. Igazuk van az előttem szólóknak is hogy egy csizma nagyon drága ha újonnan veszed de használtan akkor is. Még abban is igazuk van marha nehéz levenni meg igazán belefő a lábad fél óra lovaglás után is nem hogy ha kimész terepre pl. 3 órára. De mondjuk azt választod amelyiket jobban szereted. :)
2013. júl. 1. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!