Fríz lovat lehet ridegtartásba tartani? Mert ugye érzékeny a huzatra
Amit az első ír hülyeség.
Minden lovat lehet ridegben tartani.
A fríznél problémás lehet a bokaszőrzet tisztán tartása.
De amúgy nem gáz.
És Kedves első válaszoló: ültél már ilyen lovon esetleg van neked? Mert másképp szerintem nem kéne vélemény alkotni. ;)
Elég nagy baj, hogy úgy akarsz lovat venni, hogy a tartását éppen csak meg tudod oldani valahogy... A kólikaműtétről hallottál már? Mert gondolom akkor hirtelen fél millió forintod sincs, ha a lovad majdnem elpusztul...
Az meg megint csak egy ellentmondásos kérdés, hogy ha a tartását sem tudod fizetni, akkor miért pont egy ilyen drága lovat akarsz venni? Mert azért kevés drágábbat tudnék mondani...
Szerintem lehet...de ne egyből rakd ki a -20C° -ra XD... akkor tavasztól kezdve MINDIG legyen kint , de legyen egy 3 oldalról fedett hely ahova elhúzódhat az erős napsütéstől, esőről, hótól...stb.
Érzékeny a huzatra?!?!?! Ez szerinted csak a Fríz lóra vonatkozik? :D Mert szerintem nem!!!
Alapjáraton véve MINDEN fajtájú ló érzékeny a huzatra....az már más tészta, hogy egyes egyedek (fajtákon belül) esetleg érzékenyebbek mint mások.... Emberek között is van aki érzékenyebb és van aki nem annyira!
"Elég nagy baj, hogy úgy akarsz lovat venni, hogy a tartását éppen csak meg tudod oldani valahogy... A kólikaműtétről hallottál már? Mert gondolom akkor hirtelen fél millió forintod sincs, ha a lovad majdnem elpusztul...
Az meg megint csak egy ellentmondásos kérdés, hogy ha a tartását sem tudod fizetni, akkor miért pont egy ilyen drága lovat akarsz venni? Mert azért kevés drágábbat tudnék mondani..."
Már ne is haragudj, de a rideg tartás sokkalta pozitívabb bármiféle istállózásnál, ugyanis a lovak úgy élnek ahogy a vadonban azaz a természetes környezetet adja vissza ezzel az ember. Azaz jobban fogják érezni magukat, sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek, mint a boxba bezárt szellőtől óvott idegbeteg lovak, akik unalmukban rákaptak a karórágásra terepen meg megijednek egy felszálló lepkétől is. Bár ezt nyilván mindenki tudja. A másik dolog pedig szabadban tartott lovaknak sokkal kisebb az esélye a kólikára ugyanis kint nincs ammónia, sötét-meleg hely amely kedvez a gombáknak és az azokból létrejövő toxinoknak. Ami út a kólikához...
Azt meg nem értem miért kérded miért akarok ilyen lovat, mikor fentebb világosan leírtam hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!