Red cherry nagyon érzékeny a rézre?
Szeretnék beszerezni red cherryket az akváriumomba,de olvastam,hogy a garnélák nagyon érzékenyek a rézre.
Az akváriumi növényeknek viszont öntök be Easy Life ProFito-t,ami tartalmaz rezet.Szóval most kizárt hogy garnélát tegyek az akváriumba,vagy ez a kis mennyiség nem árt meg nekik?
Szóval akkor a réz nem okoz akkora gondot mint hittem.
Ezek szerint ez a "nagyon érzékeny" jelző az ammónia és a nitrátra is túlzás,vagy erre tényleg nagyon érzékenyek?
Eléggé érzékenyek a rézre, nitrátra és ammóniára, ezt így egy az egyben ki lehet jelenteni. Bármelyik magas szintjétől ők dobják fel a talpukat a halak előtt.
De azért ők is tolerálnak bizonyos szinteket.
A profito réztartalma minimális, nem fog semmilyen gondot okozni, én is nyugodt szívvel öntözgetem melléjük.
Régen viszont, 2-3 éve lekezeltem egy akváriumot parakillel, mert más megoldás nem volt. Az összes garnélám túlélte, de soha többé nem szaporodtak már.
A rossz vízminőség jelei is rajtuk látszanak meg először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!