Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy fehér folt mindenképpen...

Egy fehér folt mindenképpen egy régi sebet/sérülést jelent?

Figyelt kérdés
Ha a lovon van valahol egy kisebb fehér folt, az mindenképp arra utal, hogy ott valaha volt valami sebe? Nyilván nem tarka lóra gondolok, egyszerű sárga ló pl, és nem is ilyen fél testnyi méretű, csak pl egy kis folt a lábán, vagy a hátán, ahol egyébként se nem kesely, se nem semmi... Alakul csak úgy ki egy kb 5 centi hosszú fehér folt a testén?
2012. febr. 11. 20:25
1 2
 1/12 Mailerdeamon ***** válasza:
Csak úgy nem alakul ki. Hol van rajta, olyan helyen ahol szerszám fekszik fel?
2012. febr. 11. 20:38
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem, ez lehet genetikai sajátság is. Edzőm lováról pl mindenki azt hiszi, hogy kólikaműtétje volt, mert a hasának az oldalán van egy nagy fehér folt - és ahogy öregszik úgy nő is, nagyon aranyos - ami igazából nála egy jegy, tehát nem egy műtéti heg vagy egy sérülés.
2012. febr. 11. 20:39
 3/12 Mailerdeamon ***** válasza:
De gondolom az a jegy már csikóként is megvolt neki, nem később alakult ki egyik hétről a másikra. Vagy igen?
2012. febr. 11. 20:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehet jegy is, de többnyire régebbi sérülés jele.
2012. febr. 11. 20:43
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy jegy-e, 12 éves korában ismertem meg. Hátsó lábon, csánk alatt picivel, de szemből, szóval ha szembe állok a lóval, akkor látszi, de csánk magasságában van. Azon a lábán egyáltalán nem kesely. Viszont ahogy tudom, régen elég sokat bántották, vannak is rajta hegek, ahol a szőr nem úgy nőtt ki, bár ez állítólag lehet villanypásztortól is.

De akkor sanszos, hogy egy régi seb?:S Egyébként alakra simán ráfognám, hogy egy óriási vágás volt ott... Nem lehet valahogy kitapintani?

2012. febr. 11. 20:52
 6/12 anonim ***** válasza:

Mailerdreamon

Nem, ez 3 éves korában még szinte észrevehetetlen volt, mert azon a részen csak vegyült pár fehér szőrszál a barnák(pejek) közé, de most már 12 éves és egy egész nagy folt alakult ki neki az évek során :)

2012. febr. 11. 20:53
 7/12 Mailerdeamon ***** válasza:
Aha, tehát ott volt az, csak megnőtt! :)
2012. febr. 11. 21:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Én eddig lovon csak szerszámtörés helyén láttam fehér szőrt, ami nem jey pl nyereg, heveder, ínvédő helyén. régi sebeknél nem törvényszerű, de előfordulhat.
2012. febr. 11. 21:26
 9/12 Rebce ***** válasza:

Nos, ha ilyen helyen van, akkor elképzelhető, hogy sérülés okozta.

Ahhoz, hogy fehér szőr nőjön vissza a sérülés helyén, nagyon komoly, a szőrök tövét érintő sérülésnek kell lennie, és ha vágás alakja van és bántották is... Sanszos. Persze lehet, hogy csak belelépett vagy fennakadt valamiben, nem feltétlenül emberi kéz nyoma, de szerintem az egy sérülés lehetett...

Ilyenek gyakran fordulnak elő mar tájékon (nyeregtörés), heveder tájékon (hevedertörés) és a mellső lábakon, az inak mentén (főleg rajta felejtett ínvédő miatt). De ettől függetlenül máshol is előfordulhatnak, ahol valamilyen komolyabb sérülés volt. Kitapintani az ilyeneket általában nem lehet, ha mégis, akkor szabad szemmel is látható duzzanat van a környékén.

De ha egyébként nem fájlalja, akkor nincs vele gond, ne aggódj!

2012. febr. 13. 20:02
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális, segítőkész válaszokat!

Utolsó: Nincs neki bedagadva, nagyon régi lehet, több éves... Csak szinte biztos, hogy bántották..:S Sajnálom, és nagyon szeretem, de ezekkel sajnos nem tudok mit kezdeni már...

2012. febr. 13. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!