Egy fehér folt mindenképpen egy régi sebet/sérülést jelent?
Nem tudom, hogy jegy-e, 12 éves korában ismertem meg. Hátsó lábon, csánk alatt picivel, de szemből, szóval ha szembe állok a lóval, akkor látszi, de csánk magasságában van. Azon a lábán egyáltalán nem kesely. Viszont ahogy tudom, régen elég sokat bántották, vannak is rajta hegek, ahol a szőr nem úgy nőtt ki, bár ez állítólag lehet villanypásztortól is.
De akkor sanszos, hogy egy régi seb?:S Egyébként alakra simán ráfognám, hogy egy óriási vágás volt ott... Nem lehet valahogy kitapintani?
Mailerdreamon
Nem, ez 3 éves korában még szinte észrevehetetlen volt, mert azon a részen csak vegyült pár fehér szőrszál a barnák(pejek) közé, de most már 12 éves és egy egész nagy folt alakult ki neki az évek során :)
Nos, ha ilyen helyen van, akkor elképzelhető, hogy sérülés okozta.
Ahhoz, hogy fehér szőr nőjön vissza a sérülés helyén, nagyon komoly, a szőrök tövét érintő sérülésnek kell lennie, és ha vágás alakja van és bántották is... Sanszos. Persze lehet, hogy csak belelépett vagy fennakadt valamiben, nem feltétlenül emberi kéz nyoma, de szerintem az egy sérülés lehetett...
Ilyenek gyakran fordulnak elő mar tájékon (nyeregtörés), heveder tájékon (hevedertörés) és a mellső lábakon, az inak mentén (főleg rajta felejtett ínvédő miatt). De ettől függetlenül máshol is előfordulhatnak, ahol valamilyen komolyabb sérülés volt. Kitapintani az ilyeneket általában nem lehet, ha mégis, akkor szabad szemmel is látható duzzanat van a környékén.
De ha egyébként nem fájlalja, akkor nincs vele gond, ne aggódj!
Köszönöm a normális, segítőkész válaszokat!
Utolsó: Nincs neki bedagadva, nagyon régi lehet, több éves... Csak szinte biztos, hogy bántották..:S Sajnálom, és nagyon szeretem, de ezekkel sajnos nem tudok mit kezdeni már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!