Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Most vettem a tengerimalacom...

Most vettem a tengerimalacom állatkereskedésbe, és itthon azt vettem rajta észre, hogy sok picike seb van rajta, és van egy kis folt ahol hiányzik is a szőre. Ezen belül ilyen kis fehér pontok vannak benne. :/ ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
...és ha kiveszem a ketrecből alig tudom megfogni annyira futna el mocorog.. de ha nálam van vagy ágyamon, meg se mozdul mintha halott lenne szószerint... ez még azért lehet, mert új neki minden és fél..? mennyi idő kell amig megszokja? (megszokik engem...)?:/
2011. júl. 2. 17:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
idő kell neki míg megszokik sokat kell foglalkozni ha megnyugodott sokat simogathatod utánna, nekem is ez volt már nem él. hangot adott ha halllotta, hogy kaja idő :)a seb az lehet a kereskedésbe a többivel verekedéstől is.de vidd el dokihoz max fertőtleníti
2011. júl. 2. 17:43
 2/11 anonim ***** válasza:
A sérülést és a szőrhiányt a többi malacka okozta, azok rendbejönnek. A tengerimalacok szeretnek rejtőzködni, ezért fut el (nekem egyszer a nadrágom szárába mászott fel, míg szám.gépeztem), de lesz majd olyan, h játékból körbeszaladgálja a szobát v a ketrecet. Az ágyad puhaságát meg a tested melegét szereti, azért nem mozdul. Azért az ágyra inkább ne rakd fel, mert ő nem tudja, milyen magasan van és amilyen kerge állatok a t.malacok, le fog esni róla.
2011. júl. 2. 17:47
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm.!: ) én is gondoltam rá, hogy a többi malac okozhatta a sérüléseket, de nagyon sokat vakarózik, és ahogy mondtam tele van ilyen kis "fehérpontokkal" nemtudom mi lehet..:/ Az ágyas dolog meg tényleg nem volt jöötlet.!:P sikeresen huppant egyet, és még össze is pisilte. :D csak félek lerakni a földre, mert sok a vezeték..... szobán kívül meg sok a macska/kutya. :D sajnos nemnagyon tudom simizni, mert nagyonnagyon fél.:( valahogy úgy érzem hogy megszelídíthetetlen...:D csak addig látom amíg kijön, és gyorsan az uborkávalbefut a házba, ki se jön, csak azt hallom hogy csámcsog.:D szóva nemtudom:(
2011. júl. 2. 17:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Azonnal vidd el dokihoz ha vakarózik! Lehet, hogy beteg!
2011. júl. 2. 18:31
 5/11 A kérdező kommentje:
gondoltam rá, hétfőn el is viszem.. (mert csak akkor van). van egy másik malim is, remélem nem kapja el :(:/
2011. júl. 2. 18:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen vidd dokihoz, a kereskedéekből hozott állatoknál az kell legyen az első. Általában nem tartják őket ideális körülmények között, az meg, hogy hagyták, hogy a többi malac bántsa, pont ezt támasztja alá.
2011. júl. 2. 18:42
 7/11 A kérdező kommentje:
igen, elég buta voltam, hogy eddig nem vittem el..:/ remélem semmi baja nincs... amúgy igen, elég vadóc is, nagyon fél az emberektől... nem is csodállom... amúgy fiu/lány tengerimalacok együtt voltak tartva, mennyi idő után képesek a szaporodásra? mert lány tengerimalacot vettem, remélem hogy nem az... az eladó nő semmit nem értett hozzájuk.. :SS
2011. júl. 2. 18:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Hááát sajnos elég pici korukban képesek vemhesülni, úgyhogy jó esély van rá, hogy sikerült... :/
2011. júl. 2. 20:50
 9/11 anonim ***** válasza:
A vakarózás és a tünetek, amiket leírtál élősködőre utalnak. Orvoshoz kell vinni, hogy megfelelő kezelést kapjon. Ha tényleg nőstényed van, akkor sanszos a vemhesség. Én is így jártam, egyet fizet hármat kap akció volt. A két fiát azóta ivartalaníttattam és boldogan élnek. Én a magam részéről úgy döntöttem, hogy nem veszek többször malacot állatkereskedésből, inkább tenyésztőt keresek és inkább többet fizetek érte, de legalább ellenőrzött, egészséges állatom legyen.
2011. júl. 3. 10:36
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, el is viszem sürgősen.!:) Többet én se veszek kereskedésből tengerimalacot, szeretnék még egyet, de semmi olyan tenyésztőt nem ismerek ... :( pedig az ára teljesen mindegy lenne.. : ))))
2011. júl. 3. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!