Miért tűnik el olyan sok ló mostanában?
Tele van a facebook a "hirdetésekkel", hogy elloptak egy lovat, eltűnt egy ló, itt kell szólni, ha megvan, stb...
Mostanában csak úgy lopkodják a lovakat?
Ezek megkerülnek? Kik lopnak lovakat, és milyen célból? Mert szerintem normális ember hobby lovaglásra nem lopkod csak úgy más lovaiból...
Esetleg ezek kamu hirdetések? De nem hiszem, senki normális ember nem adná nevét egy ilyen idióta szórakozáshoz...
Sokszor kisebbségiek (cigányok) lopnak lovat, aztán átsütik őket valami jobbra meg fiatalabbra (vagy idősebbre attól függ) aztán eladják őket, vagy rosszabb esetben betöltik kolbásznak és eladják kilónként 2000 Ftért.
Bár a jó kupecnek van szeme hozzá, ha lát értéket a lóban akkor inkább az első verzió a valószerű. Papírt bárhonnan tud szerezni hozzá, mert ugye ami lovat hivatalosan leadnak vágóba azzal megy az útlevél is, csak az utóbbit nem semmisítik meg, hanem vándorol lóról lóra.
Pl van Győrben egy 10 éves 4 lábkesely sárga herélted, azt ellopják, aztán 1-2 hónap múlva megjelenik az ország másik végében egy vásáron. Ha papír nélkül megy el akkor még jól is jártak, de ha nem akkor kikeres egy sárga herélthez tartozó útlevelet, átsütik a lovat a megfelelő korra azt már papír is van hozzá. Sokszor olyan ügyesek, ha nem nézed a fogát könnyen átverhetnek a ló korával.
Undorító dolognak tartom, akármilyen lóról is legyen szó. Ha az én lovam tűnne el így én is minden követ megmozgatnék, hogy előkerüljön. Sajnos az esetek többségében nem kerülnek elő....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!