Ti örülnétek egy ilyen lehetőségnek?
Szerencsére nem nagyon jár oda gyerek. Az unokájukon és rajtam kívül. Az unokái meg ritkán járnak oda mert egyetemisták , a másik meg még ovis. :)
Felnőttek szoktak ott segíteni (kertben stb) de ők meg nem tudnak lovagolni meg legtöbbjük a lovaktól is fél.
Szerintetek baj ha a lovamnak nevezem?
Mert papíron csak nem az enyém de szóban igen.
Baj. Szóban sem a tiéd, te csak lovagolod.
Még a felestartásba kiadott lovak tulajdonosai sem örülnek különösebben, ha a felesgazdi sajátjaként reklámozza a lovat.
Én kifizetném a tartását is de az ismerősünk mondta , hogy inkább segítsek mert neki az többet jelent.
Meg ő szokta mondani másnak vagy nekem is, hogy az én lovam.
Persze , értem én a dolgot csak leírtam. :)
És erről csak egy sima papírt kell írni, hogy akkor az enyém is és ha ez vagy az történik akkor x vagy xy állja a költséget? (tegyük fel pl. ha a ló megsérül)
Ha adásvételi szerződést írtok akkor a tulajdonost át kell íratni a lóútlevélben. Van hozzá egy betétlap, amit ki kell tölteni és beküldeni a lóútlevél irodába. Ott nyilvántartásba veszik és visszaküldik.
Hacsak a használatról írtok egy szerződést, akkor egyértelműen írjátok le, hogy milyen ellenszolgáltatásért cserébe milyen gyakorisággal, milyen körülmények között, stb. (amit fontosnak tartotok) lovagolod a lovat, illetve hogy a körmölést/patkolást és az állatorvosi költségeket ki fizeti.
Mindezt csak azért javaslom, hogy te is és a tulajdonos is bebiztosítsa magát. Hiába szívesen engedik, hogy lovagolj, ha a lovat baleset éri, lesántul, stb. akkor meg jön a cigánykodás, hogy ki miatt történt és kinek kellene fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!