Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovam mindenkivel játszik,...

Lovam mindenkivel játszik, ágaskodik, bolondozik, velem is. Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az én lovam elég játékos...bárki ki megy hozzá a karámba megrázza a fejét, ágaskodik, még rám is...köröz körülöttem. Viszek egy almát vagy kukoricát nkei, eggyet beleharap, majd konyít eggyet és elszalad a kis falatkákkal...Szerintetek, mi a baja? Ja és sosem tudom megfogin...a karámba..ágaskodik, majd elszalad...és még egy kis kajával csalogtaom akko se nagyon...elég okos..tuggya, h aviszek ki valami kaját akkor már arra gondol, h befogom lovagolni...És még a boxban is szemtelenkedik...bemegyek...megakarom símogadni...és már konyítva jön meg akarok hozzányúlni s ked ágaskodni..persze alámval más a helyzet...De mitt csinálak...Az isttálós fiu pedig, ha tolja ki a talicskát...akkor az én lovam a kapunál elbújik..és rászlad és ágaskodik...játszik az bisztos...de néha nekem is meg másnka is neki szalad...néha! Meg védi a területét...a ganés domb nálunk az övé...az itató és a ganés domb melletti kis hegy..meg a kapu...Pff...Mit tegyek?, h nem hülyéskedjen? Bocs a hibákért :DDD Ja és több lóval van kint..

2012. jan. 24. 17:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem mindegy hogy egy pár hónapos (1-2 éves) csikó ágaskodik az anyjára vagy egy 5-6 éves ló a gazdájára. Egy csikó még játszik, de ki lehet belőle nevelni, akár az általad mondott módszerrel, hogy lerántod, ezzel egy időben megszidod majd büntető feladatot adsz neki, pl hátralépés.

Persze vannak lovak, melyek hajlamosabbak rá, de a kérdező esetében már rosszindulatról van szó és nem egy kiscsikó bohó játékáról.

2012. jan. 25. 20:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én lovam is 4 éves már. Nem kiscsikó. Az ágaskodás hamar előjön neki ha pl sokat van bokszban. Szerencsére sokat javult. Végülis mindegy. Ahány lovas annyi nézet :)
2012. jan. 25. 20:50
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszok, be van törve már idén lessz 7-éves..és elfelejtettem írni, h akkor, ha egy pár napig nem foglalkozom vele suli végett, De nem úgy jön, mint egy idegbeteg ló, szelíd ló nagyon, akkor adok neki almát mikor jól viselkedik....és máképpen nem tudom megfogni a karámban...és nem is magyar országi vagyok úgy hogy nem lehetek benne e tv.-be eggy az, h ha lovasok, vagytok mért írtok rám egy pár sértőt,,már sehol sem tartanak össze a lovasok..ÉN A LOVAM NEM VEREM< SOSEM ADTAM NEKI VILLANYÉLLEL< kanca...és aranyos, meg néha parellizek vele, talán azért ágaskodik...nem gondoljátok?..< ha eljönnétek élőben velem találkozni már nem volna akkora a szátok...csak itt a nagy, még egy az, h rólam nem tudtok semmit, elsem ronhattam a lovam...ugyan már..még nem is ismeritek előbb nektek kell látni, JA ÉS NEM IS MINDIG ÁGASKODIK<,,csak amikor pihent akakkor az erejét csillapítsa...kösz a válaszok, néhányatóknak próbálom kibróbálni a válaszát, De azt senki se tudja, h hogyan fogjam meg KARÁMBA?
2012. febr. 1. 19:24
 14/15 A kérdező kommentje:
Ne itt veszekedjetek, de ha kap egy kicsit pácával akkor nem ágaskodik?...meg az a baj vele, h ha a másik lónak ami mellette van annak a boxát elkezdi őrülten harapni, de mikormár oda megyek fél tőlem, h kap de nem bántom, am meg én nem ronottam el az tuti mert a régi gazdájjánál is ilyen volt...de csak néha szokta ezt csinálni, csak anniy kérdezem, mit csináljak h ne ágaskodjon és, h megtudjam fogni a karámba,,,de rátértek vmi egész másra...Itt ki a z edző vagy lovasok vagytok? Vissza olvasva vannak jó válaszk csak az már nem teszen, h ha én mondanák egy lovasnak, elrontod a lovat, meg így csinálot, megvadítom, elkényesztetem...az nem tetszene.....de persze jobb mindig engem piszkálni,
2012. febr. 1. 19:31
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem tom mért ágaskodik rám, sose semmit rosszat nem tettem vele, imádom a lovakat, pucolom, lovagolom, ugratok, parelli..plussz néha a kötélen futok eggyütt vele, szőrén, akkor át a hasa altt gyakorlatozok..meg elhülyéskedek vele...tőbb lóval van kint
2012. febr. 1. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!