Hogy kell lefele lovagolni?
Előző vagyok! Megpróbálhatnád úgy is (az én lovam is ilyen volt, bár ő nem is támaszkodott), hogy laza száron indulsz és úgy kezdesz kisköröket, átváltásokat, hajlításokat csinálni. Szóval megpróbálod minél jobban ellazítani a hát és vállizmait. Vagy nekünk ez vált be: Ugye lazább szárral indulunk és nem feszítjük bele a lovat rögtön egy keretbe és a kéz teleszkópos ugyebár. Aztán ahogy a bemelegítés végére értünk (lovanként változó az idő) szépen fokozatosan már összeszedtük a szárakat. Lovagolunk és közbe pihenőket tartunk (lehetőleg amikor jól csinált valamit) amikor is oda adjuk neki a szárakat és lépünk egy keveset, vagy ügetünk. Aztán újra összeszedjük és indulás, aztán újra pihenés.
De előtte mindenképpen utána kéne nézni hogy nem töri-e a nyereg vagy nem töri az egész felszerelésben valami, esetleg a fogát. Amúgy belovaglás alatt lévő lovaknál gyakori hogy nem engedik el magukat, hiszen szokatlan még neki az hogy nyereg van rajtuk és zabla a szájukba.
Amúgy ha már egy ló támaszkodik mint mondtam mindenképpen nyúlnia kell a zabláért. Vagy pedig behúzod a fejét és azért nem nyúlik el.
De látszik, mikor ellazul. Mert akkor előrébb nyújtja a nyakát, de nem odáig, ameddig szeretném, vagyis nem kinyúlik, lenyúlik előre a nyaka, hanem csak kényelmesen tartja. De én nem ezt szeretném elérni, hanem hogy úgy leengedje a fejét, ahogy a western lovaknál szokás.
De köszönöm a tippet a hajlításokról, meg ezekről, megpróbálom.
Ha nem tudsz normális, érdembeli választ adni, akkor inkább ne írj. Nem western-be akarom, és nem is annyira le. De ha azt mondom, hogy szeretném, ha előre nyújtaná a nyakát, akkor azt mondjátok, hogy adjak szárat, és megcsinálja, illetve azt, hogy így akarom-e? És kapok egy linket egy bevett fejű lótól. Azt hiszem tisztáztuk, nem tudtok segíteni, máshol is utána fogok járni.
Köszönöm a válaszokat.
Te nem érted még mindig, hogy mit szeretnék.
De itt el kell túlozni, hogy felfogjátok, mit akar az ember, mert mindenki csak kötegszik állandóan.
Megmondtam, hogy nincsen probléma a nyergeléssel, nem fáj semmije, egyszerűen ilyen a ló, és hogy nem westernben akarom lovagolni, csak hogy leengedje a fejét. Mert igen, el szokott lazulni, de nem lógatja, viszont rosszul van izmolva a nyaka, ezért kell ilyen feladatot csinálnunk, hogy rendben legyen.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!