Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ilyenkor már nem állatkínzás?

Ilyenkor már nem állatkínzás?

Figyelt kérdés

Egyszer írtam, hogy ismerősöm megüti a lovat, ha elkapkodja a lábát körmölésnél. Egyből mindenki írt, hogy mondjam meg ki az és hol lakik, mert feljelentik stb.

Most pedig pár kérdéssel lejjebb olvasom, hogy megütik, megrúgják a lovat, ha rosszul viselkedik. Ugyan az, és mégsem írja senki, hogy állatkínzás. Hogy hogy?

2012. jan. 18. 23:14
1 2
 11/18 Ajsa ***** válasza:
Vannak olyan lovak akikkel ezt eg lehet csinálni. Hidd el én is próbáltam. Nem szívesen bántom. De én a dominanciában hiszek. Évente egyszer bepróbálkozik akkor helyre teszem aztán nyugalom van. 6 ée együtt vagyunk, ha most elkezenék neki susogni a fülecskéjébe az amin hogy hülyének nézne...
2012. jan. 22. 13:56
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha a első pillanattól kezdve így csinálod akkor megy az egész! A lovam elfogad társának és pont jó az így! Én sohasem akartam "főnök" lenni. ÉS szerintem senkinek sem kell annak lenni. Jó ha tudsz parancsolni a lovadnak, de ha társául fogad akkor már próbálkozni sem fog.
2012. jan. 22. 15:02
 13/18 Ajsa ***** válasza:
te hol láttál ménesben társakat? Igen vannak "barátok" a lovaknál de ők is kötött rangsorban vannak egymással. ŐK NEM EMBEREK! Nem szabad azt feltételezni, hogy olyan érzéseik vannak mint nekünk. Kötődnek az emberhez igen (bár az enyém öntörvényűbb az átlagnál) de nem leszel a társa. Nem vagy ló. Ha rajta ülsz ki tudsz valamilyen érthetetlen mély és szép kapcsolatot alakítani vele, de ha mellette állsz már más a helyzet. 3 napig feküdtem a korházban a lovam miatt... előtte én sosem bántottam. és nem volt oka bántani. egyszeűen tele volt és hasba rúgott. A szerencsén múlt hogy nem repedt meg a májam. És ha ezt az öcsémmel csinálta volna. Akinek akkor a mellkasa volt azon a szinten? Igen akkor elvertem. de azóta SOHA SENKIT nem rúgott meg. Volt egy másik lovunk, anyámat 2szer rúgta meg és mindig lerakta terepen. Anyám sosem büntette. Nem is tud annyira lovagolni mint én, de a ló pusztán dominanciáját bizonyítva mindig letette. Engem soha. egyszer próbálkozott komolyabban... Próbáltuk többféle képpen. akik körülöttem élnek és lovagolják a lovaimat, más módszerrel mindig megbánják... Neked sikerült. Gratulálok. És ha lesz egy lovam amit csikó korától én nevelek azt valószínűén is tutujgatni fogom. De eddig az összes lovan felnőtt ló volt,kiforrott személyiséggel (3ból 2 versenyló) Ők ilyenek. De mi jól megvagyunk így, egészséges, okos és boldog a lovacskám. Ez a lényeg nem?
2012. jan. 22. 16:26
 14/18 anonim ***** válasza:
Vera01 én is azt mondom, hogy ütés nélkül kell megoldani csak azért fogalmaztam meg úgy mert legutóbb nekem támadtak a lovasok hogy mi az hogy elítélem azokat akik ütik meg hogy nincs más választások. Szerintem igen is van mindig más választásunk pedig volt már dolgom problémás esettel.
2012. jan. 22. 18:26
 15/18 anonim ***** válasza:
ÉN eddig jópár lovat átlovagoltam, betanítottam. Egyetlen egyet nem ütöttem meg. Ha a lovad megrúg, akkor ott valami komolyabb baj van, akár elfogadod akár nem. Előttem lévőv válaszolónak meg köszönöm, h mellettem áll. Nekem a lovam mindig a társam, egy szinten vagyunk. Ha te inkább szétvered a lovad gartulálok hozzá. Megnézném mit kezdenél egy olyan lóval akivel ezt nem lehet megcsinálni. Egyetlenegyszer megütöd a lovat, és onnantól kezdve törékeny a bizalom. Igen nem vagyok ló, és a ménes tagja sem vagyok az tény. De nem is olyan társa akarok lenni. HA nem érted mit magyarázok, akkor nem vagy igazi lovas...
2012. jan. 27. 21:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Jhah és csak közlöm láttam ménesbe olyan társakat, akik egy szinten vannak és nincs rivalizálás. Ilyen a lovam és a barátnőm lova. a két elválaszthatatlan ló...
2012. jan. 27. 21:55
 17/18 Ajsa ***** válasza:
Igen szétverem a lovam... jujj hogy te milyen okos vagy. Akkor tutujgasd a lovad, meg legyetek boldog társak, és vágtassatok a mezőn a szivárvány alatt... Nem tudom ki a nem igazi lovas...
2012. jan. 28. 17:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha nem érteed amit magyarázok, akkor iigenis hogy nem vagy igazi lovas. Ha én egyszer is megütném a lovam, vége lenne az egész dolognak, és többé a közelembe sem jönne. Lehet, hogy nem minden ló ilyen, de mindegyikkel el lehet érni akármit.
2012. febr. 6. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!