Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ilyenkor már nem állatkínzás?

Ilyenkor már nem állatkínzás?

Figyelt kérdés

Egyszer írtam, hogy ismerősöm megüti a lovat, ha elkapkodja a lábát körmölésnél. Egyből mindenki írt, hogy mondjam meg ki az és hol lakik, mert feljelentik stb.

Most pedig pár kérdéssel lejjebb olvasom, hogy megütik, megrúgják a lovat, ha rosszul viselkedik. Ugyan az, és mégsem írja senki, hogy állatkínzás. Hogy hogy?

2012. jan. 18. 23:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Eredetileg sem volt az, törvény szerint az az állatkínzás, amely maradandó kár okoz az állatban/nak. Az, hogy megütöd alapból nem okoz neki kárt, pláne, ha azt nevelő és nem gyilkos szándékkal teszed. Más kérdés, hogy csak primitív parasztok rúgdossák a lovat, akiknek idomításról fogalmuk sincs.
2012. jan. 18. 23:37
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha a ló megrúg, akkor visszarúghatsz, ha a ló beléd csíp, vagy csak akar, akkor megütheted. Ok nélkül viszont felesleges bántani, mert nem lesz jó vége. Egy bizalom vesztett ló a legrosszabb. Viszont, ha helyére rakod, amikor rendetlenkedik, az viszont szükségszerű! Ha nem teszed, akkor a fejedre nő! Az meg nagyon nem jó sem neked, sem a lovadnak. Szóval azért ideje előtt ne kiáltsunk "farkast" (állatkínzást)!
2012. jan. 19. 01:42
 3/18 anonim ***** válasza:

Az az állatkínzó, aki ok nélkül ütlegeli a lovat, vagy kis helyen tartja hónapokig nem dobja ki alóla szart, de a lovat sem engedi ki, vagy nem ad neki és úgy dolgoztatja stb stb.

Az, hogy a ló megpróbál néha felülkerekedni, akkor bizony én is szájbavágom, mert ha ráhagyom legközelebb nem csak felemeli a lábát, hanem el is küldi. Fokozatosság a lényeg, ha látom a szándékot rászólok, ha továbbra is csinálja, akkor felemelem az ujjam és csak ezután jár el a kezem. Nem ütök nagyot, de ebből már tudja a ló, hogy azt a viselkedést ne tolerálom. (viszont, ha jól viselkedik, akkor megfelelőképp jutalmazom).

Egy 600 kilós állat nem játékszer, ráadásul olyan közegben él, ahol a dominancia számít, ha egyszer ő a domináns, akkor jön, hogy ha nem tetszik neki ez az, akkor felrúg, megharap, odaszorít stb. A domináns egyed is eleinte sunnyogással jelzi a nemtetszését, majd odakap, esetleg megrúgja a másikat.

Ha te vagy a domináns, akkor a ló ezt tiszteli, ez a normális kapcsolat, de ha a ló gyengének látja, akkor bepróbálkozik, hogy ő kerekedjen föléd, ezt sose szabad ráhagyni.

Ma elveszi a lábát körömölésnél, következőnél már fel se akarja adni, a harmadiknál meg már lehet rád rúg.

2012. jan. 19. 10:01
 4/18 anonim ***** válasza:
mutasd meg a fószernek ,hogy kell megfogni a lova lábát ,ha neked sikerül akkor mond neki ,hogy így kell csinálni de ha nem tudod megfogni akkor minimum ,hogy bocsánatot kérsz tőle , na meg itt a gyakorin!
2012. jan. 19. 18:55
 5/18 Ajsa ***** válasza:
NA a Monty Roberts pártiaknak üzenem, hogy az én lovam nem egyszer bántott engem. Okos állat imádom, de ha megrúg igenis alárúgok. Monty Roberts a lovak nyelvén bezél... és mit csinál a vezérkanca/mén ha az alattuk álló pimasz? Megfenyegeti? ez dominancia, a ló nem kutya. Nem azt mondom, hogy agyba főbe kell verni, de egy tasli vagy egy seggberúgás nem árt, és hiába szól nagyot, annyira nem fáj neki... És inkább neki fájjon egyszermint hogy agyonrúgjon legközelebb...
2012. jan. 20. 16:27
 6/18 anonim ***** válasza:

Ajsa!

Nekem pont egy elismert parellis mondta, hogy a dominancia a legfontosabb és bizony neki is eljár a keze, amikor a ló olyan fokú tiszteletlenséget mutat, ahol a szép szó nem használ. DE amint a ló már elfogadta a helyzetét, akkor megdicséri és enged a nyomáson.

2012. jan. 20. 16:49
 7/18 anonim ***** válasza:
Szerintem mind a kettő esetben állatkínzás. Semmilyen körülmények között semmilyen állatot nem szabad megütni. Aki máshogy gondolja már megbeszéltük magánüzenetbe vele.
2012. jan. 20. 19:24
 8/18 anonim ***** válasza:
Pontosan!!! A Parellisek is rácsapnak a lóra, és név nélkül ezt pont a "legnagyobb" Parellis mondta. Úgyhogy hiába vinnyogtok, hogy a természetes lókiképzés az maximálisan erőszakmentes lókiképzés, mert ott is ugyanazok a szabályok vonatkoznak lóra és lovasra egyaránt.
2012. jan. 20. 20:18
 9/18 anonim ***** válasza:
de könnyű olyannak nyilatkozni akinek csak a lovardában van ló és hetente 1 szer ki megy és csókolgatja a lovat mert a lovász úgyis meg neveli mikor nem vagy kint de egy több mázsás állat vérszemet kap na akkor már beszélgethetsz neki ,hogy nem szabad ez a való világ!!!! még a ló is verekedéssel vívja ki a tiszteletet a ménesben és nem szép szóval!! írhatod a privit, de személyesen is megbeszélhetjük!
2012. jan. 21. 14:35
 10/18 anonim ***** válasza:

És most minden elöttem szóló válaszát meghazudtolom.

Minden lóval ellehet érni akármit a legkissebb ütés nélkül. Erre egy példát is tudok mondnai:

A lovammal régen rosszul bántak és teljesen elvadult. Mikor hozzá került elkezdtem vele a Monty Roberts féle módszert, a legalapabb dolgoktól. Boxban majd karámban dolgoztam vele, szépen lassan. A lovam végül megértette, hogy bízhat bennem. Jelenleg a 4 éves húgom szeretgetni, és eszébe sem jut bántani.

Mindezt egyetlen egy ütés nélkül vittem véghez.

Hozzátenném hogy a lovam Báró egy Holsteini-Angol Telivér csődör, vezér alkattal.

ÉS ő csak egy példa erre. Eddig 15 lovon vittem véghez mindezt a legkissebb ütés nélkül. Minden akarat kérdése.

2012. jan. 21. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!