Miért rúg rám a ló pucolás közben? Mit csináljak vele? Már kék-zöld a lábam.
Ez az egész logikátlan úgy, ahogy van.
Ha egy ló genyózik, akkor meg kell torolni. Imádom a lovakat, de ha csak egyszer próbálna meg egy ló rám rúgni szimplán azért, mert pucolom, kapna olyat, hogy attól koldulna.
A szürkéről meg annyit: van fém vakaróm is, a szürke arabom (pedig az arab eleve érzékeny) kifejezetten szereti, ha azzal pucolom.
:D nem mondtam hogyha rúg akkor nem kell visszarúgni .. én is visszarúgok .
De nem a gumi vakarót említettem . hanem a műanyagot cicavirág:) És nem mondtam h te mit csinálj a lovaddal .
Annyit írtam hogy nekem a nagyon sokból egyszer ez volt a baj . A többinek nem volt vele baja . a gumi vakaró az teljesen jó szerintem .
Ha rám rúg, akkor visszarúgok. Ez így működik. Tisztelet teljes hiánya áll fenn. Ha a ménesben valami nem tetszik a domináns lónak, akkor bizony az is odarúg, te meg úgy sem tudsz akkorát rúgni, mint egy másik ló. Ha te lennél a domináns, akkor nem is emelgetné a hátulját. Rá lett hagyva, elszemtelenedett.
A mi lovunk is, eleinte a vas vakaróra emelgette a lábát, mondom biztos csiklandós, aztán a műanyagra, majd a gumira is. Na akkor kicsit elszálltam, 3x hasbarúgtam, mint egy másik lennék. Érdekes utána nem volt csiklandós még a fém vakaróra sem.
Amúgy a fokozatosság híve vagyok, először rászólok, aztán meglegyintem, megütöm és ha semmi sem akkor megrúgom. Bár most már csak elég rászólni és ő is tudja mikor csinál rosszat. De amikor nyugis és jó fej, akkor meg van dicsérve, simogatva, jutalmazva.
Az hogy a szürke lovak érzékenyebbek az hülyeség. Max az arabok, igaz azoknak a "lelkiviláguk" is érzékenyebb, de ők is értenek a jelzésekből.
Az, hogy a tulaj babusgatja... van ilyen, de az ilyen embernek ednék a kezébe egy etológia könyvet, vagy kiültetném fél órára, hogy nézze meg ménesben a lovát. Ott bizony kap komolyabbat is egy maflásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!