Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ezért most szemét lennék?

Ezért most szemét lennék?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm parellizik.. Nekem ez a "stílus" nagyon nem bejövős (amúgy csikóskodok). Múltkor mikor fektettem a lovat (mindenféle jutalomfalat meg izé nélkül a hátáról) akkor megkaptam hogy milyen roh*dék köcs** állatkínzó vagyok(azt hogy miért az egy jó kérdés) mert milyen rossz szegény lónak. (kicsit néztem) Meg mikor ostorozok a hátán akkor is milyen szemét vagyok a lóval mert szegényke.. Meg azért is egy gy**ér állatkínzó vagyok mert pelhammal lovaglom a lovam.Meg azért is mert járok versenyre vele. És még sorolhatnám..

Na most nem nagyon érdekel, de azért kíváncsi lennék hogy ez csak velem van? o.O

/Nem kérem hogy oltsatok, nem rángatom a ló száját.. stb./

2012. jan. 14. 19:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Olvasd el még egyszer a válaszomat! Nem mondtam, hogy a lovad nem bízik meg benned, azt sem, hogy rosszul bánnál vele. Nem tudom, nem látom, hogyan lovagolsz, de a leírtak alapján te a normálisak, jó lovasok közé tartozhatsz (bár a szövegértéssel vannak gondok). Én egy általános jellemzést írtam le a normális lovasokról és a barmokról. Téged bizalmi alapon és a leírtak alapján a normálisokhoz soroltalak.

Egyébként én elhiszem, hogy a csikósok legnagyobb része szintén "normális" kategóriába sorolható, de nekem már volt dolgom olyan öreg csikós lóval, akit teljesen tönkre tettek azzal, hogy verték, lelkileg összetörték és elvették minden bizalmát. Az ostortól tényleg nem félt, de az emberektől rettegett.

2012. jan. 14. 20:07
 12/19 Guano Apes ***** válasza:
100%

Erőszakmentes lókiképző vagyok, és nagyon szomorúan látom h egyes nem megfelelő alapokkal rendelkező úgynevezett "parellisek" (valószínűleg csak önkényesen nevezik így magukat)megfelelő tudás és alapok nélkül osztja az észt. Ez sajnos ez egész lóhoz való hozzáállást mutatja be rossz színben. A parellizés csak 1 kiképző nevéhez fűződik, de még van sok nagyon jó kiképző kiknek munkája alapja mind ugyanaz csak mindegyik beleviszi a saját tapasztalatait.

A megoldás az lenne ha mindannyian összefognánk mindenféle "stílusra" való tekintet nélkül és egymást segítenénk, mindenki a saját tapasztalatait hozzáadva. Mert remélem mindannyiunknak 1 a célja, h a lovaknak minél jobb legyen a velünk eltöltött ideje.

2012. jan. 14. 20:08
 13/19 anonim ***** válasza:

Utolsó: Szerintem is igazad van, unom már hogy sok helyen hallom hogy a "klasszikus"(nevezzük így őket) lovasok oltják a parelliseket, a parellisek meg sokszor a klasszikus lovasokat b.szogatják olyan dolgokért aminek nincs is értelme (lásd a kérdésben pl.) és szerintem a klasszikus lovasoknak csak annyi a bajuk hogy az ilyen szájhősökről vesznek példát a parellisekről. Így persze hogy nem fogják kedvelni őket.

Bármilyen szakágat és stílust is képviselünk szerintem is össze kéne fognunk (persze az értelmesek..) .

2012. jan. 14. 21:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy hogyan tanítja vagy épp kínozza a lovát. A gond nem ott van, hogy egy parellis elmondja az esteleg negatív véleményét. Ez van, az emberek nem egyformák. Én sokkal nagyobb problémának tartom, ha nem lehet kultúrált körülmények között megvitatni a dolgot. Mivel parellisről van szó, feltételezhető hogy csak a lovadnak akart jót (még akkor is, ha nem volt igaza). Ez egyfajta klikkesedés a lovas társadalmon belül. Sajnos ugyan ez van egyes szakágak, lovas kultúrák vagy éppen lovardák/lovas klubbok között. Mindegyik fél vakon csak a saját véleményével ért egyet, a másikét pedig nem hajlandó végig hallgatni vagy rögtön állatkínzónak titulál és egyéb szép jelzőkkel illet, majd a válasz is ebben a hangnemben folytatódik.

Én azt mondom, hogy ha lehet, inkább kerüld el a vitát. A mai világban már nem "divat" a lovak verése, bántalmazása - bármelyik stílust is nézzük (kiv. a rodeózás és társai). Főleg mióta a nők uralják a lovardák zömét (nálunk a lovasok 90%-a nő). Csak a te dolgod eldönteni, hogy mi a jó/rossz a lovadnak, a többi lovasnak max. véleménye lehet.

21/L

2012. jan. 14. 22:18
 15/19 A kérdező kommentje:
Valahogy én is úgy vagyok ahogy írtátok amit a fogatozás alatt kaptam meg annyira nem szalonképes hogy inkább nem írom le. :D
2012. jan. 15. 11:18
 16/19 anonim ***** válasza:
Miért, megint beszólogattak?:D
2012. jan. 15. 12:03
 17/19 A kérdező kommentje:
Picikét..Hát az egyik közös ismerősünk szeret fogatozni, de nincs lehetősége és együtt szoktak átjönni hozzánk és elmegyünk azt a 1,5 órát végig beszélte hogy milyen szemét vagyok hogy zablát használok meg hogy szárba fogom a lovat (nagyon menős) stb. Hát összenéztünk barátommal mikor elmentek és neki álltunk szakadni xD
2012. jan. 15. 17:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Parelli? ^^" Maga a fickó is egy kis bajszos, kalapos cigány... ^^" Ha néztetek róla pár videót, láthattátok magatok is, hogyan bánik a lovakkal... ^^"

Én magam is szabadidomítok (ez közelíti a parellit), és egyébként ebben a programban is benne van a ló lefektetése. Bár én már zablát sem használok, node kérem?! Miért lenne baj a pelham? Ha valaki ezzel tud megfelelően kommunikálni, akkor üsse kő.

Maga Pat Parelli 7 játéka nagyon jó, de miért használja ezt birtokos jelzővel mindenki?! Nem ő találta ki... ^^" A 7 játékból 5 szinte magától értetődő lenne egy bizalmi tréningben.

2012. ápr. 26. 14:41
 19/19 anonim válasza:
Én is csikóskodok a lovammal, és ő is fekszik hátáról, földröl, ül stb... Úgyhogy szerintem egyáltalán nem szemétség. Hazamegyek akkor általában kap valamit... Am én 11 éves lány vagyok.
2012. júl. 8. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!