Az első képen egy dámalovas van, a másodikon pedig a lovas egy botot is tart a jobb karjával.
Nem egy profi lovastól láttam, hogy helytelenül tartja a szárat, mint pl. itt, vagy akár a lábát vagyis a csizmát is.
2011. dec. 28. 17:02
3/8 anonim válasza:
Adott szituációban, idomítási feladatnál mindkét szártartás helyes. Más dolog, hogy a lovasokkal csak jóval később tanítják meg ezeket, mert elsősorban a helyes, általános szártartást kell megtanulniuk.
Szerintem ennél picit előrébb, de lehet h csak én látom így :)
2011. dec. 28. 21:48
6/8 anonim válasza:
Szerintem meg nagyjából jó helyen tartja az utolsó képen a lovas a szárat. Ha ennél előrébb lenne a keze akkor a lovasnak is megváltozna kissé a súlypontja és ráadásul túl előre is kellene nyújtania hozzá a kezeit.
2011. dec. 28. 21:57
7/8 anonim válasza:
MIntha fognál két vízzel teli poharat és namszabad kiöbölnie:) vagyis függőlegesen nekem igy mondták
2012. jan. 2. 15:37
8/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, tényleg nem szabad felemelni a kezedet a marjáról.
A hivatalos szártartás amikor függőlegesen van, mint a rajzon is, de egyébként sokan "bicikliznek" (vagyis ahogy a biciklikormányt fogod :D). Mind a kettő helyes tartás. Az elsőt inkább a díjlovasok, a másodikat pedig a díjugrók stb. használják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!