Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért lehetnek ilyenek az...

Miért lehetnek ilyenek az emberek? = (

Figyelt kérdés
Miért vágják le az lovakat, miért teszik ezt velük?? Még haláluk órájában is megkínozzák őket. Hova lettünk?? Mi vagyunk a lovasnemzet?? Nem úgy néz ki! Annyira gonoszak az emberek! Véleményeteket kérném! Nagyon el vagyok keseredve:'(
2011. dec. 27. 14:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Most kínzás vagy nem kínzás. Ez relatív. Amúgy hidd el nem fogják az olyan lovakat párnázott futókban , külön szellőzővel és fűtőberendezéssel ellátott futókban szállítani, akinek a sorsa úgy is a vágóhíd. Ezt azért te se gondolod komolyan. Amúgy szerintem azok az emberek se jókedvükben vannak ott, és én biztos vagyok benne, hogy nem kínozgatják ott időcseszésnek az állatokat. Minél hamarabb és minél több állatot le akarnak szállítani egyszerre, és az, hogy az az állat mit érez közbe, részletkérdés. Ez a baj azokkal a videókkal amit vágóhídról csinálnak. Az ember akarva akaratlanul emberi tulajdonságokkal ruházza fel az állatot, hogy annak majd ilyen érzései vannak, hogy " de jó lenne otthon lenni, a gazdámmal." "miért ilyen gonoszak velem?" "Mégis hova kerültem?" A lóba csak egy dolog van. Ösztön. És az ösztöne azt súgja: "veszély" Azért menekülni kell. Általában ezért lehet olyan jól megcsinálni a videókat, mert minden állat menekülne!

Az hogy fölöslegesen miért viszik az állatokat vágóba az no comment mert én küldeném vágóba azt aki egy lovat is vágóba küld minden nyomós ok nélkül! Én most csak az olyan lovakról beszéltem, akik okkal vannak ott ahol vannak.

2011. dec. 27. 19:24
 12/17 A kérdező kommentje:
Egyetértek. De akkor legalább az alap dolgokat adják meg nekik, pl., enni, inni
2011. dec. 27. 19:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Figyelj! Kapnak enni,inni mert ezt a törvény előírja. Sőt, még pihenni is megállnak többször mert arra is szükségük van a lovaknak. Itt ellenőrzik őket, hogy minden rendben van-e. Amelyik ló beteg lesz vagy megsérül az út során ahhoz állatorvost hívnak és ellenőrzik a sérülést. Ha szállítható állapotban van akkor szállítják tovább, ha nem elaltatják, hogy ne szenvedjen.
2011. dec. 27. 20:58
 14/17 anonim ***** válasza:
Az is tény ugyan, hogy embertelen körülmények között vannak, hiszen kancák, mének , heréltek egybe vannak és senkit nem érdekel mi folyik odabent, de mint mondta ez is csak részletkérdés. Több nagy állatvédő szervezet is próbál értük harcolni (World Horse Welfare Society, Fauna egyesület ... stb.) és több állatorovos is kérdőre vonta a helyzetüket (Dr. Lorászkó Gábor), de még ők se tudtak semmit tenni. Az állatokat, csak szállítják tovább.
2011. dec. 27. 21:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Jó kérdés, hogy miért nem magyar vágóhídon "vágják" őket. Akkor messzire sem kéne vinni. Egyébként tényleg nekem is a körülményekkel van bajom, mert ha normálisan lennének tartva, és a lehető legkíméletesebben lennének megölve, akkor mindenki beletörődne szerintem, hogy a lehető legjobban járnak, de ennek sajnos sosem lesz vége, hiszen tényleg iszonyatosan nagy ipar épül rá, és nagyon sokan eszik a lóhúst (erre meg annyit tudok mondani, hogy ez csak nekünk ilyen megrázó, én meg megeszem a sertést, pedig más meg azt szereti, sőt, van, ahol szent állat..).

Egyébként a legnagyobb probléma velünk, emberekkel van, hogy milyen okokból kerülnek oda lovak. Azért, mert túl vad? Hát, egyik állat sem olyannak születik, az összes vad lovat mi cs*sztük el... Az meg mégdurvább, hogy volt olyan híres versenyistálló, akik azért küldtek vágóba egy kancát, hogy ne adjon jobb csikót, mint amilyen nekik lett tőle... A beteg lovakról meg annyit, hogy ha szenved, vagy öreg, akkor ki lehet tenni a legelőre szépen, vagy egy családnak simogatós lónak, vagy egy öreg társpacinak valaki lova mellé, vagy végső esetben megpróbálni lómenhelyre adni, ahol szép nyugdíjas évei lehetnek még, de semmiképp sem vágóba. Ha pedig beteg, akkor sem vágó, hanem altatás. Hiába drága, és tudom, hogy ha vágónak adod el, akkor pénzt is kapsz érte, de szerintem valaki csak úgy vállaljon lovat, hogy bármikor lesz elég pénze az esetlegesen szükséges gyógyszerekre, kezelésekre, vagy altatásra (és a tetem elszállíttatására).

2011. dec. 27. 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Nézd, nem akartam ebbe belemenni, mert elég értelmetlen téma abból az egy okból kifolyólag, hogy a ló nem mindenkinek a lovagláshoz való társat jelenti. Te, én, és itt sokan szeretjük őket, és soha nem adnánk lovainkat a húsukért, mert nekünk Ők mást jelentenek.

A vágóhidakon jobb esetben lesokkolják a lovakat, tehát egy pillanat, és vége.

2011. dec. 30. 18:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem olvastam a kommenteket de szerintem ez az oldal nem arra való hogy itt sajnálgasd messziről a húslovakat. Ide az emberek azért írnak, hogy tárgyilagos kérdésekre tárgyilagos válaszokat kapjanak, nem azért hogy itt nyávogjanak, hogy milyen szegény cuki-muki lovacskák vannak... -.-" Ha meg nem tetszik ez a "kegyetlenség", tegyél ellene!
2012. jan. 1. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!