Lehetséges, hogy netről tanultam meg vágtázni?
Kicsit fura kérdés, tudom. 4 éve "lovagolok". Hol ritkábban járok hol gyakrabban. Segítségért cserébe ülök fel párszor 2 lóra, ott nem oktatnak, de egy kisebb lovardában oktatnak. (tehát 5 ször futószáraztam, "csoportban" pedig mondták mit hogyan), de sosem jutottam el eddig a vágtáig, mert nem foglalkoztak velem.
Egyik alkalommal (nyáron)4-en lovagoltunk + az oktató külön. Mondta az oktató, hogy most vágtázzunk. Én csak értetlenül néztem, de mondta, hogy indítsam. Hát fogalmam sem volt, hogy kell végül vágtáztunk, és ki tudtam ülni rendesen, a másik lány, aki már többszöri vágta-próbálkozása volt, nem tudta kiülni, állt a nyeregben vagy pattogott.
Tudhatod az elméletet, de a gyakorlatot nem. Lehet, hogy első vágtához képest jó volt (bár első vágtának nem futószár nélkül kéne történnie, a rendes oktató meg nem lóról oktat, vagy a lóra figyeljen vagy rád, a kettő egyszerre nem megy)
De biztos vagyok benne, hogy még rengeteg hibád van, amit a majd későbbi soksok gyakorlással lehet kiküszöbölni.
Az elméleti alapokra épülo klasszikus gyakorlati
tudás, amelyet csak évek hosszú, kemény kitartó, szorgalmas munkájával lehet megszerezni, csakis az tesz téged és mindenkit jó lovassá. Netről lehet tippeket összegyűjteni, és tanulni is, de ha fogalmad nincs, hogy mit miért csinálnak és milyen helyzetben, akkor inkább árt, mint hasznot hajt. Amúgy nekem sem mondta senki, hogy hogy kell, mégis ment.
Hát igen 100%, hogy rosszul csináltam, de senki nem magyarázza el a dolgokat, magasról tesznek rám :/
És nem mostanában lesz pénzem külön oktatóhoz menni, örülök, ha a ösztöndíjamból összegyűjtök annyit, hogy kifizessem belőle a koleszt és a többi dolgot. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!