Hogyan kezdhetném el kötéllel lovagolni a lovam?
A kötőfék mellé tedd rá a cordeot a nyakába és azt próbáld használni. Általában a lovak rögtön reagálnak rá, de ha nem, akkor ott van megerősítésként a kötőfék is. Ajánlatos eleinte földről gyakorolni ezt, a cordeot használva, hogy szokja, mert így nyugodtabbak a lovak.
És csináld Parelli 7 játékát is, mert az az alapja mindennek.
Parelli 7 játékot gyakran csinálunk, dehát ugye azt is kötőfékben.
Hogy érted azt, hogy földről kötéllel? Pl. azzal próbáljam meg futószárazni?
Igen, azt is, illetve mi azt csináltuk, hogy a földön mentem mellette, fogtam a cordeot és ugye mikor én lelassítok akkor ő is lassít, emellett finoman felemeltem a cordeot, egész finom nyomást gyakorolva a lovam nyakára és gyönyörűen megtanult a finom jelekre is reagálni. Mondjuk az én lovam jobban figyel rám, ha földről dolgozok vele (ezen jelenleg is próbálok változtatni). :)
Ha elakadsz esetleg Hamza Vikit vagy Lezsák Leventét vagy más tényleg profi lovast megkérdezhetsz. Nagyon segítőkészek!
Nagyon szépen köszönöm, de ne csodálkozz, ha majd esetleg téged is megbombázgatlak 1-2 priváttal alkalomadtán :D *muhaha*. Már, ha szívesen válaszolgatsz. :)
És még egyszer köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!