Lovaglócipő vagy lovaglócsizma?
Attól is függ, mennyit lovagolsz. Mivel én több lovat is lovagolok egy nap, számomra kényelmes, főleg nyáron, hogy leszállok a lóról, leveszem a lábszárvédőt, feltűröm a lovaglónadrág szárát, lazábban vagyok, amíg leápolom a lovat, előveszem a következőt, stb. Sőt, mivel napjaim nagyrészét lovaglónadrágban töltöm, így két edzés között nekem kényelmesebb a cipő. Meg kicsit sajnálom is a csizmát tönkrevágni, hiszen hol a trágyát lapátolom, hol lovagolok, hol edzést tartok, akadályt pakolok, etetek, itatok, stb. Minden alkalommal meg átöltözni hülyeség.
Ha hobbilovas lennék, vagy csak egy lovam lenne, akivel foglalkozom, akkor talán a csizmára voksolnék. Egy jó csizma kényelmes, strapabíró, biztonságos viselet, ha napi néhány óránál nem hordod többet, sok évet kibír, feltéve, ha megfelelően ápolod is.
Én lovaglócipő párti vagyok. Van hozzá egy hasított bőr lábszárvédőm hobbira, elegánsabb megjelenésre egy bőr csizmaszár.
A csizma elég húzós árban, ápolni kell, még akkor is amikor nem használod, a lovaglócipőnél meg jó, hogy tényleg nyáron csak leveszed a lábszárvédőt és már lazábban vagy, illetve az utóbbit könnyebb vinni, ha pl utazol.
Attól függ mennyit lovagolsz..
Versenyre szebb a csizma otthon (igaz én sima sport cipőben lovaglok (szőrén)) de akkor cipő. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!