Ez a csaj meg mit csinál?
az egyik ismerősöm ismerőse. most néztem a facebookon. kicsit meglepődtem. KOBAK NÉLKÜL! A KEZÉT KELL NÉZNI FŐLEG!
az oké hogy engedsz a kézzel, de ekkorát nem kéne...
mi a véleményetek?
Egyszer majd jól pofára fog esni és kitöri a nyakincáját. Semmi ülés, semmi biztonság, eltúlzott könnyítés, abszolút katasztrofális szárkezelés és még sorolhatnám. Kobak nincs, azért nincs, mert ez a leányzó vérprofinak hiszi magát, csak a probléma már ott kezdődik, hogy MIÉRT???? ismétlem MIÉRT?! állt neki egyedül, edző, oktató, felügyelet nélkül ugratni ezzel a szerencsétlen párával, aki egy áldott jó lélek, és tűri ezt a sok balfácánságot - és most nagyon szalonképes voltam - amit a hátán elkövetnek.
Semmi távolság, semmi tudatosság nincs ebben a lovaglásnak nem minősíthető cirkuszi produkcióban, aminek előbb vagy utóbb sírás lesz a vége.
Miért? Mert könnyítés közben annyira előre kerül a nem létező egyensúlya, hogy leterheli vele a lovat, ami majd egy szerencsétlenebb elugrásból akkorát fog bukfencezni, hogy ihaj. A szárakba is alap, hogy bele fog gabalyodni, a csaj meg minimum betöri a fejét, de lehet, hogy a gerincének is ropp lesz, pláne, ha majd felbátorodik és a 70 cm helyett majd 110et rak fel magának. Ráadásul olyan borzalmas ülése van, hogy az már fájdalmas. A kezei meg egyszerűen mesébe illő helyeken vannak. Egyszer a ló pofáját tépi, hogy felhúzza magát, egyszer meg lassacskán a ló fülét húzza velük. Hol a helye annak a kéznek?? A ló szájának az irányában!
OMG, miért van az, hogy a kígyótartáshoz engedély kell, de minden hülye lovagolhat? *elmegy és leissza magát*
Szerintem nagyon cavalettit sem látott. Semmi távolság, bűn rossz ülés, nem hogy segítené a lovat, inkább akadályozza. Respect a lóállatnak, hogy ezt elviseli, bár azon se lepődnék meg ha egyszer elunná és nem lenne hajlandó ugrani. Látom a képeken, hogy lovagolnak ott többen is. Nincs senki hozzáértő ott, akár már ugrott rendesen, hogy rászóljon " hé bammeg mit csinálsz?". Az ilyennek hörcsögöt sem adnék a kezébe nem hogy lovat.
Kobakot én is csak alkalmanként hordok, pl télen hidegben a sapkára szavazok, nyáron meg baseball sapi, viszont ha ugratásra adnám a fejem akkor tuti felvenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!